V dvorani na severu Charlestona je 43-letni glasbenik v nedeljo zvečer povabljenim gostom med drugim govoril o rasizmu, veri in drogah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Njegovi oboževalci se predvsem sprašujejo, ali s kandidaturo misli resno ali pa je napoved o sodelovanju v predsedniški tekmi predvsem promocijska poteza. Tudi shod v Charlestonu ni prispeval k razjasnitvi tega vprašanja, dodatna ugibanja in dvome pa je spodbudil v soboto izbrisan zapis na njegovem twitter računu, s katerim naj bi napovedal seznam skladb na novem albumu, poroča britanski BBC.

Dogodek v Charlestonu naj bi bil po prvotnih napovedih odprt samo za prijavljene, vendar pa na spletnem mestu za kampanjo sploh ni bilo možnosti, da bi se ljudje lahko prijavili za sodelovanje na shodu.

West, ki je svojo kandidaturo napovedal 4. julija, je sicer že v več zveznih državah zamudil rok za uvrstitev na glasovnice, piše BBC. Da bi lahko nastopil na volitvah v posameznih državah, mora zbrati dovolj podpisov.

Prejšnji teden se je tako kvalificiral za nastop na volitvah v Oklahomi, prvi državi, kjer je izpolnil zahteve pred rokom. Če se želi uvrstiti na glasovnice v Južni Karolini, pa mora danes do 18. ure po lokalnem času zbrati 10.000 podpisov volivcev.