V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo predvsem v zahodnih krajih plohe in nevihte, ki se bodo v noči na ponedeljek razširile na večji del države. Jugozahodni veter se bo okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na vzhodu do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope vztraja obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se iznad Baltika razteza proti jugozahodu celine. Nad naše kraje z južnimi vetrovi doteka topel in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo delno zjasnilo, v krajih zahodno od nas pa bo še večinoma oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo. V nedeljo v krajih zahodno od nas bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, drugod bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.