Pri marsikateri branjevki je najti tudi mlado korenje, v šopkih stane od 1 do 2 evra. A to ni edina zelenjava, ki jo ponujajo v šopkih. Tako sortirana mlada čebula je po 1 evro, redkvice prav tako, mladi česen pa po 2 evra. Divji šparglji, ki jih najdete pri primorskih prodajalcih, so po 5 evrov za šopek, enaka pa je tudi cena šopa gojenih zelenih špargljev.

Med pomladanskim zelenjem prodajajo tudi cikorijo, za katero je treba odšteti 3 evre za kilogram. Mladi krompir je po 3 do 4 evre za kilogram, kifeljčar 4 evre za kilogram. Berivka stane od 1,50 do 2 evra za četrt kilograma, solata v glavi pa od 3 do 4 evre za kilogram. Nadzemna koleraba je po 3 evre za kilogram, cvetača in brokoli pa od 3 do 4 evre za kilogram.

Na osrednji tržnici je vse več izbire tudi med lončki zelišč. Zastopana so vsa najbolj priljubljena. Bazilika, majaron, origano, rožmarin, žajbelj in koriander se prodajajo po 2 do 5 evrov za lonček. Kupiti pa je mogoče tudi rezane dišavnice. Šopek timijana, origana, mete, kopra in drobnjaka stane od 0,50 do 1,50 evra. Pehtran se prodaja po 2 evra za šopek oziroma 20 evrov za kilogram.

Začela pa se je tudi sezona domačih češenj. Iz Goriških brd jih prodajajo po 5 do 6 evrov za kilogram. Domače jagode so po 8 do 10 evrov za kilogram, španske marelice pa 6 evrov za kilogram. nm