Marija Šestak je pred leti ljubitelje športa navduševala na atletskih stadionih, med drugim je bila tretja na svetovnem prvenstvu leta 2007, a je kolajno po dopinških prestopkih tekmic dobila šele lani. Po karieri še vedno zavzeto spremlja atletiko. Ker je zaposlena pri atletski zvezi, še posebno močno stiska pesti, kadar tekmujejo slovenski atletinje in atleti.

»Navijam za vse naše atlete, gledam vsa velika atletska tekmovanja in mitinge diamantne lige. Poleg atletike imam zelo rada tudi tenis,« je dejala Marija Šestak, ki navija za Novaka Đokovića. Navdušuje jo njegova psihološka pripravljenost. »Vsi teniški igralci iz svetovnega vrha so fizično vrhunsko pripravljeni, zato je odločilna psihološka pripravljenost. Navdušuje me, da je Đoković tako močan v odločilnih trenutkih,« je dejala in dodala, da je do trdnosti v odločilnih trenutkih, ko je pritisk še posebno velik, mogoče priti tudi s pomočjo športnih pedagogov in psihologov.

»Nekaj so prirojene lastnosti, nekaj pa to, kako delajo s tabo, kar je zelo pomembno. Če trener ves čas v nekaj dvomi, tudi športnik ne bo prepričan vase,« je dejala in dodala, da jo v svetovni atletski konkurenci trenutno najbolj navdušuje švedski skakalec s palico Armand Duplantis, ki je pred dnevi s 618 preskočenimi centimetri še drugič postavil svetovni rekord. Navija tudi za srbsko skakalko v daljino Ivano Španović.

Marija Šestak ima sicer raje individualne kot ekipne športe, a spremlja tudi te. V njeni družini so od nekdaj navijali za Crveno zvezdo, zato je tudi ona navijačica beograjskih rdeče-belih. Njen oče je bil profesionalni nogometaš, v prvi jugoslovanski ligi je igral za Radnički iz Kragujevca, kjer je bila Marija Šestak tudi rojena, še prej pa za jugoslovansko mladinsko reprezentanco. Kadar so na sporedu veliki dogodki v nogometu, košarki, rokometu ali odbojki, tekme spremlja bolj podrobno. Pri tem je bila zadnja leta v dilemi, za koga navijati, ko sta se Slovenija in Srbija pomerili v finalih evropskega prvenstva v košarki in odbojki.

»Pred finalom evropskega prvenstva v košarki so me vsi spraševali, za koga bom navijala, pa sem odgovorila diplomatsko – za naše. Gotovo sem bolj sproščeno gledala tekmo kot drugi, kajti ne bi se slabo počutila ob zmagi ne ene ne druge ekipe. Čeprav sem pomislila, naj zmaga Slovenija, kajti Srbija je v košarki osvojila že veliko kolajn, Slovenija pa je tedaj v Istanbulu osvojila prvo,« je dejala in pogovor sklenila s spominom na otroštvo. Že takrat je zelo rada spremljala tenis. Njena vzornica je bila Monika Seleš.