Pustna sobota je letos sovpadla z izborom za slovensko evrovizijsko pesem. Ne čisto naključno. Maškare so bile prisotne na ulicah in trgih po vsej domovini in v televizijskem studiu narodove televizijske hiše, kjer je bila pri marsikaterem nastopajočem zabrisana meja med pustno in estradno opravo, svoje pa je prispeval tudi voditelj Klemen Slakonja s 25 različnimi imitiranimi evrovizijskimi šemami.

Lea Sirk ima novega partnerja

Tudi pri nastopajočih na ptujskem karnevalu je šlo za nekaj podobnega, vsaj sodeč po besedah Željka Bebka, ki je za kamere oddaje Pop in razkril, da je rajajočim pod karnevalskim odrom razložil, da se je maskiral v tistega znanega pevca Željka Bebka. Sta pa oba karnevala minila brez posebnih zapletov, še manj incidentov, ki jih škandalov željno ljudstvo ob takšni priložnosti vsaj potihoma ali na skrivaj pričakuje. Še najbolj so takoj po zmagi in nemudoma zatem po družbenem medmrežju zadonele besede zmagovalke Ane Soklič, ki je v nacionalni eter v živo dahnila, da je samo Jezus Kristus ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. Lani se je pripetilo nekaj podobnega, potem ko je Lea Sirk še med prenosom v kamere izustila, da ni mogla »fucking« verjeti, da ni zmagala Sara Briški Cirman - Raven, in s tem bolj kot vsi nastopajoči skupaj zaznamovala prireditev.

Morda tudi ni naključje, da je ravno na predvečer karnevalskega izbora za evropopevko Lea Sirk spet postala novica dneva. Tokrat ne z grdim govorjenjem, temveč s tem, da je zapustila svojega ljubega partnerja in si našla novega spremljevalca. V reviji Nova so z bogato okrancljano naslovnico ekskluzivno razkrili, »da se je sicer že dolgo šušljalo, da v zavetju doma primorske pevke nekaj ne štima, zdaj pa je postalo jasno, da je Lea sveže zaljubljena v slovenskega košarkarskega reprezentanta in igralca Kopra Primorske Alena Hodžića«. Na portalu Žurnal24 so takoj preverili, ali je ljubezenski preobrat resničen, in pri Lei sami izvedeli, da je vse res, jih je pa to začudilo, saj je še pred devetimi meseci na instagramu čestitala partnerju in avtorju večine njenih skladb za rojstni dan in ob tem zapisala, da ga ljubi do lune in nazaj.

Babyboom na slovenski estradi

Niso pa samo maškare tavale naokrog po državi in preganjale zimskega malodušja. Tudi štorklje so krožile po slovenskem nebu. V Slovenskih novicah so prav tako prišli do neverjetne, a menda resnične novice, ki so jo seveda z največjim veseljem oznanili po vsej deželi, glasi pa se, da je Modrijan Blaž Švab postal očka. Izjemno zgodbo so še dodatno nadgradili v reviji Zvezde Lady in objavili, da se je to zgodilo že pred kakšnim tednom, Blaževa srčna izbranka pa je malega Švaba rodila v celjski porodnišnici, kjer so veselo novico skrbno varovali, tako da novopečena družinica že uživa skupaj v varnem zavetju svojega doma, brez medijskega pompa. Blaž svoje intimno življenje, kot so namignili, namreč zelo rad skriva pred radovedneži in radovednicami. Čeprav so zapisali, da nobena skrivnost ne more ostati skrita, pa še vedno ostaja skrivnost, kdo je mati otroka.

Še dva zvezdnika sta obogatila število prebivalcev dežele na sončni strani Alp. Prvi je koroški Dalmatinec Luka Basi Prikeržnik, ki je po podatkih taiste revije pred kratkim dobil že drugega otroka. Hčerki Tii se je pridružil bratec Tai. Mati in partnerica pa je v nasprotju s Švabovo znana. Gre za pevko Nastjo Gabor, ki je predlani nastopila celo na Slovenski popevki. Novi prirastek slovenskega naroda je postala še hčerka Akija Rahimovskega, pevca skupine Parni valjak. Po poročanju portala 24ur.com ji je ime Antonia, na svet pa je menda prišla v tajnosti že pred tremi meseci. Slovenski portal se sklicuje na vire hrvaškega raziskovalnega brata 24sata.hr, kjer so ugotovili le, da je materi ime Barbara in da živi nekje v Sloveniji. So pa zato dobili pred mikrofon Akijevega prvorojenca Kristjana, ki je povedal, da polsestre še ni spoznal, ampak jo bo, saj namerava zelo kmalu na obisk v Slovenijo.

Prve žrtve koronavirusa med slovenskimi glasbeniki

Pred vrati Slovenije je tudi že smrtonosni kitajski bacil, ki kani oklestiti že tako ne preveč številno prebivalstvo naše drage države. Poleg šestih sodržavljanov, ki so trpeli na ladji tam daleč v Aziji, ter vseh tistih, ki so ali še bodo vdihavali ali se dotikali novodobnih virusov in bodo morali zategadelj preživeti določeno obdobje na prisilnih karantenskih počitnicah v zatočišču svojega doma, smo dobili prve žrtve kitajskega trojanca tudi med glasbeniki.

Po poročanju Slovenskih novic sta bila prvi žrtvi znana glasbenika Tomi Meglič in Miha Guštin - Gušti, ki letos menda navdušujeta z nizom koncertov, zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa pa sta bila prisiljena odpovedati sredin koncert v Novi Gorici. Več sreče z nastopom, ki pa je minil v znamenju zgražanja zaradi domnevne kužnosti, so imeli predstavniki skupine Laibach, ki so pred dvema tednoma v Berlinu javno izvajali svoj gledališko-glasbeni projekt Wir sind das Volk. Član ansambla Jani Novak je za revijo Vklop Stop povedal, da so Laibach prišli v Nemčijo naravnost iz Avstralije in Hongkonga, kjer so imeli krajšo turnejo šestih koncertov. »V Berlinu so se nas zaradi strahu pred okužbo z novim koronavirusom najprej vsi na daleč izogibali.« Kot so še zapisali v glasbeno-televizijski reviji, se predstave izogibajo tudi v Sloveniji, saj vabila za predstavitev spektakla še niso dobili, zato pa že potekajo pogovori z organizatorji na Poljskem, v Nemčiji, na Nizozemskem in v Švici.