Po nastopu na inavguraciji novega predsednika Hrvaške Zorana Milanovića si je hrvaška pevka Josipa Lisac namreč nakopala tožbo zaradi škodovanja ugledu Republike Hrvaške. Kot je v kazenski ovadbi zapisal pravnik iz Opatije in športni direktor FC Koper Boško Županović, je Josipa Lisac himno odpela in intonirala na omalovažujoč način, s tem pa naj bi kršila 349. člen hrvaškega kazenskega zakonika. Predvidena kazen za kršitev tega člena je do eno leto zapora.

Kot je za Jutarnji list povedala Gabi Novak, Josipi Lisac ob vsem negativnem medijskem pisanju zagotovo ni lahko, da pa vsi vemo, kdo je ona, in točno vemo, kaj lahko od nje pričakujemo, saj pesmi »izvede na zelo specifičen način«. Himno je po njenem mnenju odpela maestralno, zato jo ščiti in brani, hkrati pa Gabi Novak dodaja, da bi morali biti vsi glasbeniki na pevkini strani. Podobno sta se odzvali tudi Tereza Kesovija in Maja Blagdan, ki sta rekli, da vsi vemo, kdo je Josipa in kaj pomeni, ter da je tožba neutemeljena.

Da gre za čisti pravni ekshibicionizem, je za isti časnik dejal odvetnik Anto Nobilo, ki meni, da v izvedbi ni bilo nobene podlage za sprožitev kazenskega postopka, da je Josipa Lisac legitimno odpela svojo glasbeno različico himne in da je bil nastop stvar umetniške svobode, ki je lahko nekomu všeč, nekomu pa ne.