Šele trije dnevi so minili od druge kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo slovenske reprezentance, že bodo na delu slovenski klubi. Kluba, če smo natančni, saj bosta v prvem krogu lige za prvaka danes na delu le Cedevita Olimpija in Krka. Oster ritem bo najtežji za Jako Blažiča in Eda Murića, ki sta imela pomembno vlogo v izbrani vrsti, pred tem pa tudi na vseh štirih tekmah pokala, ki ga Ljubljančani na koncu niso osvojili. V ligi za prvaka se bodo moštva borila za čim boljše izhodišče pred četrtfinalnimi boji, kamor se bosta uvrstili tudi najboljši ekipi v ligi za obstanek.

Olimpija, ki ni nastopala v prvem delu državnega prvenstva, je imela med reprezentančnim odmorom težjo nalogo pri pripravi, saj je pogrešala sedem košarkarjev. Že omenjena Blažič in Murić sta ob Martinu Kramplju oblekla slovenski dres, Maik Zirbes nemškega, Filip Krušlin hrvaškega, Andrija Stipanović reprezentance BiH in Marko Simonović srbskega. A Simonović je medtem že zapustil Ljubljano in se preselil k Unicaji, preostali pa bodo morali stisniti zobe in pomagati moštvu po najboljših močeh. Krka je na drugi strani lahko v zadnjih dneh strnila vrste, saj je bil odsoten le Muhamed Pašalić, ki je igral za Bosno in Hercegovino.

»Imamo kakovost, zato se na obračun podajamo samozavestno. Vsi igralci, ki so ostali v Ljubljani, so odlično delali,« pravi trener Olimpije Jurica Golemac, Krkin Vladimir Anzulović pa si želi maščevanja za nesrečen poraz v polfinalu pokala, ko je Edo Murić zadel nemogoč met za tri ob zvoku sirene.

Liga Nova KBM, za prvaka, 1. krog, danes ob 18.30: Cedevita Olimpija – Krka, sobota ob 19. uri: Hopsi – Helios, preloženo: Rogaška – Primorska, za obstanek, 1. krog, sobota ob 19. uri: Šentjur – Zlatorog, Šenčur – Podčetrtek.