Po dveh uvodnih evropskih porazih proti Magdeburgu in Nantesu je Gorenje prvič okusilo slast zmage proti Ademarju, ki po polovici tekmovanja ostaja edini brez točk v skupini C. Velenjčani so v Španijo odpotovali brez kar štirih igralcev: poškodovani so Aljaž Panjtar (zadnja stegenska mišica), Jernej Drobež (rame) in Ibrahim Haseljić (sprednja križna vez), tik pred potovanjem pa je viroza napadla Miha Kavčiča. Začetek tekme v Leonu je pripadel španskim prvakom iz leta 2001, ki so imeli v deseti minuti že tri gole prednosti (5:2), a v zadnji minuti prvega polčasa je Matic Verdinek sedemmetrovko spremenil v izenačenje na 13:13. Po šestih minutah igre v drugem polčasu je Gorenje po golu Aleksa Kavčiča prvič povedlo (16:15), predvsem po zaslugi odličnega vratarja Emirja Taletovića (16 obramb) so Velenjčani v nadaljevanju ves čas vodili od gola do treh, ko pa je v 57. minuti Bojanić zadel za prvič plus štiri (24:20), je bil zmagovalec sobotne tekme dokončno znan in odločen.

Trener Zoran Jovičić je bil po tekmi z Ademarjem, s katerim se bo Gorenje spet srečalo v soboto v domači Rdeči dvorani, upravičeno zadovoljen: »To je bila naša doslej največja zmaga. Padel je španski velikan in moji fantje si zaslužijo čestitke za igro, voljo, željo in borbenost. Odigrali smo kakovostneje in pametneje od Ademarja ter na koncu zasluženo zmagali. A časa za evforijo ni, kajti že v sredo nas čaka težka tekma v slovenski ligi proti Trimu.« Prvo ime tekme v Leonu je bil Gorenjev vratar Emir Taletović: »Tekmo smo začeli tako kot prejšnji dve evropski – z nekaj strahu, zato smo v prvem polčasu naredili tudi precej napak. V nadaljevanju smo igrali občutno bolje, predvsem izjemno v obrambi. Izkoristili smo tudi takšne stoodstotne priložnosti, ki smo jih v prvem polčasu zgrešili, in na koncu zasluženo prišli do prvega para evropskih točk.«

Pokal EHF, skupina C, 3. krog: Ademar Leon – Gorenje Velenje 23:26 (14:13), Nantes – Magdeburg 28:31 (9:15), vrstni red: Magdeburg 6, Nantes 4, Gorenje Velenje 2, Ademar Leon 0.

Krim še v igri za četrtfinale

Z remijem proti romunski ekipi Ramnicu Valcea (28:28) je Krim Mercator v soboto na Kodeljevem končno le prekinil niz treh porazov v glavnem delu lige prvakinj in še vedno ostaja v boju za četrto mesto v skupini 2, ki še kot zadnje prinaša napredovanje v četrtfinale. Ker imajo krimovke slabši izkupiček na medsebojnih tekmah z Romunkami (na gostovanju so slovenske prvakinje izgubile s kar 16:31), morajo na zadnjih dveh dvobojih proti Brestu in Budućnosti zbrati kar tri točke več od Ramnicu Valcee, ki do konca igra še proti Sävehofu in Györu.

Ekipa trenerja Uroša Bregarja je bila pri vodstvu s 16:12 v 33. minuti na pragu premierne zmage, a so gostje v petih minutah naredile delni izid 4:0. Do konca je bilo še enajst izenačenj, odločitev pa je prinesla šele dramatična končnica. Na začetku predzadnje minute je Alja Varagić s črte sedmih metrov izenačila na 27:27, za romunsko ekipo pa je z igralko več (izključena je bila Nina Žabjek) nato zadela Asma Elghaoui. Manj kot pol minute pred koncem je Ramnicu Valcea ostala brez Jelene Trifunović, ki je dobila neposredni rdeči karton zaradi grobega prekrška, le štiri sekunde pred zadnjim znakom sirene pa je Varagićeva spet izkoristila sedemmetrovko za končni remi in premierno Krimovo točko po štirih krogih. »Vedeli smo, da ima Valcea nekaj težav, a mi jih imamo že vso sezono. Po vodstvu s 16:12 smo se prepočasi vračali v obrambo, kar so Romunke takoj izkoristile in kaznovale. Končni izid je zadovoljiv za obe ekipi, imeli smo sicer možnosti za obe točki, a hitra izključitev Nine Žabjek je končnico obrnila nekoliko drugače,« je ocenil Krimov trener Uroš Bregar.

Liga prvakinj, četrti krog drugega dela, skupina 2: Krim Mercator – Ramnicu Valcea 28:28 (13:12), Sävehof – Budućnost 24:33 (17:55), Brest – Györ 28:29 (15:14), vrstni red: Györ 15, Brest 13, Budućnost 10, Ramnicu Valcea 5, Krim Mercator 3, Sävehof 2.