Na prejšnjih osmih gostovanjih na severu Nemčije niso Celjani še nikoli zmagali, ob sedmih porazih pa so edini remi (29:29) iztržili v skupinskem delu v sezoni 2003/04, v kateri so nato postali tudi prvaki Evrope. Toda že delitev točk na današnji tekmi proti evropskim prvakom iz leta 2014 (takrat jih je kot trener vodil Ljubomir Vranješ, zdajšnji selektor moške reprezentance Slovenije) bi jim predčasno prinesla prvo uvrstitev v osmino finala po sezoni 2013/14, ko so nato v boju za četrtfinale klonili prav proti Flensburgu s skupnim izidom 53:55. A za prekinitev petletne suše v osmini finala bodo zdaj morali trepetati do nedelje, ko se bosta v Parizu pomerila PSG in Zagreb: zmaga ali remi Parižanov bi pomenila napredovanje pivovarjev v osmino finala, poraz pa spet slovo od Evrope.

Komaj 22-letni krožni napadalec in nemški reprezentant Johannes Golla, ki je pred prejšnjo sezono prišel iz Melsungena v Flensburg, je bil najzaslužnejši za to, da je njegovo moštvo danes v dvanajsti minuti povedlo s 7:5. Do takrat je namreč prispeval kar šest od skupno sedmih golov za evropske prvake iz leta 2014, ki jih je do lovorike takrat pripeljal trener Ljubomir Vranješ. Ko je Golla končal svoj vrhunski strelski niz, je njegovo mesto zelo uspešno zasedel Danec Anders Zachariassen, eden od kar 14 tujcev iz šestih držav (Danska, Švedska, Norveška, Nizozemska, Poljska, Bosna in Hercegovina) v Flensburgu. V zadnjih devetih minutah prvega polčasa je dosegel štiri gole za vodstvo s 14:11 tik pred koncem prvega polčasa, kar je bila tudi najvišja prednost pred odhodom na odmor.

Dvakratni zaporedni nemški prvaki (2018, 2019), ki v nemški ligi po 24 krogih na drugem mestu za vodilnim Kielom zaostajajo samo za dve točki (40:38), so sredi drugega polčasa povedli s 23:20. Toda le tri minute kasneje so Celjani spet – sočasno tudi zadnjič – izenačili na 23:23, nato pa je sledil njihov kar desetminutni strelski mrk. V tem času je ekipa trenerja Maika Machulle, ki je Vranješa zamenjal leta 2017 in s klubom podpisal kar šestletno pogodbo do 2023, dosegla pet golov za vodstvo z 28:23. Slabe štiri minute pred koncem je bilo povsem jasno, da bo Flensburg zmagal na svoji jubilejni, 300. evropski tekmi, Celjani pa so v napornem februarju (danes so odigrali že osmo tekmo v tem mesecu) že šestič zapored klonili v letošnji ligi prvakov.

Kljub porazu proti ekipi, ki v letu 2020 ni izgubila še nobene tekme v nemški ligi in ligi prvakov, celjski trener Tomaž Ocvirk ni bil preveč razočaran. »Naloga, ki je bila pred nami, je bila težka, toda ponosen sem na igralce, ki so kljub mladosti pokazali dobro predstavo, borbo in se niso predali vse do konca. Flensburg je zasluženo prišel do zmage, naredili smo kakšno napako preveč, ki nas je stala možnosti, da bi v končnici lahko presenetili gostitelje. V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi s krožnimi igralci, v drugem pa nam je manjkalo samozavesti v napadu, ko smo bili premalo odločni.« Če se bodo Celjani po petih sušnih letih uvrstili v osmino finala, bodo igrali proti Kielcam ali Montpellieru, o današnjem dvoboju s Flensburgom pa je igralec Matic Grošelj dodal: »Vedeli smo, da bo težka tekma, igrali smo v gosteh, pred polno dvorano, toda vseeno smo želeli zmagati, da bi se uvrstili v osmino finala. Da nismo sami rešili zadev o osmini finala, je krivo predvsem to, da smo v prvem delu v obrambi igrali preveč odprto in so nam s krožnega položaja zabili preveč golov. Končnico smo odigrali premalo odločno in s preveč napakami, ki jih je Flensburg vedno znova uspešno kaznoval in zmagal.«