Izbranci Tomaža Ocvirka, za katerimi je bilo nedeljsko gostovanje v Aalborgu v ligi prvakov, so danes v svojem Zlatorogu gostili drugo najboljšo ekipo lige. Potem ko se je njihov prvi medsebojni dvoboj v tej sezoni končal z zmago Celjanov z 29:26, kar je bil sicer le eden od dveh porazov Ribnice v dosedanjem delu prvenstva, so Celjani po zaslugi prevlade v zadnjih 20 minutah še na 19. tekmi ostali neporaženi, z novo zmago pa so se še utrdili na vrhu lestvice. Zdaj imajo pred današnjimi tekmeci že šest točk naskoka.

Prvi polčas celjsko-ribniškega obračuna je minil v izenačeni predstavi, v kateri so si sicer Celjani po golih Josipa Šarca v 19. in 22. minuti priigrali po tri zadetke prednosti (12:9, 13:10), toda tudi po zaslugi dvominutne kazni Kristjana Horžena so se Ribničani vrnili v igro med 25. in 27. minuto, v 28. pa prek Tilna Strmljana spet prišli do vodstva in rahle prednosti pred drugim delom.

V uvodu tega sta bili ekipi znova bolj ali manj enakovredni, v 42. in 43. minuti pa je po golih Vida Poteka in Tima Cokana Celje spet pobegnilo za tri (21:18). Ko je slednji v 45. minuti povišal na 22:18, je to pomenilo najvišjo prednost dotlej in tudi nekoliko lažje nadaljevanje za Celjane. V 51. minuti je Cokan unovčil novo napako Ribničanov in svoji ekipi prinesel že vodstvo s 24:19, kar je bilo dovolj za miren zaključek tekme. Najvišja prednost je znašala sedem golov (28:21, 29:22).

Pri Celjanih je bil z devetimi goli najboljši strelec David Razgor, pri Ribničanih pa so po štirikrat zadeli Gašper Horvat, David Kovačič, Rok Setnikar, Jan Pucelj in Risto Vujačić.

Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu v soboto, 29. februarja, gostila Urbanscape Loko, celjska pa bo dan kasneje gostovala v Ormožu.