Lov na labode

Mariborski policisti so torkovo jutro preživeli ob preganjanju dveh labodov. Prvi jo je mahnil čez Koroški most, drugi si je za svoj sprehod izbral kar hitro cesto. Ob pomoči cestnih upravljalcev so elegantno perjad hitro ujeli, posneli nekaj fotografij in oba vrnili na Dravo. Policisti so sporočili, da jim ni uspelo ugotoviti, kaj jima je bilo na cesti tako zelo všeč. Voznike pa prosijo za previdnost, če bi se za šviganje med avtomobili odločil še kateri od njunih kolegov.

Opita naravnost v skulpturi

V slovenskih krožiščih najdemo široko paleto instalacij, vse od pletenke in motorja do harmonike, steklenice in podkve, ki utrjujejo lokalno identiteto in odražajo okolje, v katerem živimo. Včasih pa tudi stojijo na poti (pre)hitrih voznikov. Tako je v zgodnjih jutranjih četrtkovih urah voznica zunaj Murske Sobote zaradi prehitre vožnje v krožišču najprej zapeljala na brežino, trčila v skulpturi sredi krožišča (je mislila, da podira keglja?) in z avtom pristala na strehi. Voznica, ki je – kakšno presenečenje – vozila pod vplivom alkohola, se je lažje poškodovala, sopotnik ni bil poškodovan. Nastalo je za 12.000 evrov škode.

Na prvem zmenku oropal banko

Mlada Američanka je pred leti sklenila, da bo ljubezen poskusila najti na novodoben način, prek aplikacije. S Christopherjem sta malce poklepetala in se nato dogovorila za srečanje iz oči v oči. Decembra 2016 je 33-letnika pobrala pred hišo njegovih staršev, po kakšne pol ure klepeta – med katerim je iz steklenice pil vino – jo je prosil, naj ustavi pred banko. Nekaj minut kasneje je s sončnimi očali na obrazu, klobukom na glavi ter pištolo in kakšnimi tisoč dolarji v rokah prihitel nazaj in ji ukazal, naj zaboga pohodi plin. Povsem osupla je speljala, a ob zvoku prvih policijskih siren ustavila in izstopila iz avta. Brcajočega in pljuvajočega so policisti aretirali. Prejšnji teden so ga zaradi ropa in napada na policista obsodili na pet let zapora. Skoraj z gotovostjo lahko trdimo, da od dekleta za rešetkami ne bo prejel nobenega pisma, pa tudi, da je verjetno vsaj za nekaj časa potencialnega partnerja nehala iskati na spletu.

Med službo v bordel

Avstrijski policist je bil naravnost ogorčen, ko se je znašel v postopku, ker je med delovnim časom obiskal bordel. Prepričan je namreč, da tako »sproščanje« v službi nikakor ne more biti razlog za izredno odpoved. Kdo ima prav, bo odločalo sodišče. Bilo je poleti 2017, ko je policist s kolegom v delo uvajal pripravnico. Najprej sta se odpravila po nakupih, potem spila nekaj špricarjev, delovni dan pa končala v bordelu. Sanjska služba! Službeno orožje je pustil na točilnem pultu, damo pa odpeljal v separe. Zabavo je sklenil s šestimi steklenicami piva. Kolega je bil nad šefovim »mačo« obnašanjem navdušen (Oh, kako zelo kul!, je navrgel bodoči policistki), pripravnica, ki je pospravila odloženo pištolo, malce manj. Na sklep disciplinskega postopka bo treba še počakati, ni pa bil to njegov prvi spodrsljaj. Imel naj bi, tako ga opisujejo, »težak« karakter.

Pijana ukradla rešilca

Iz tujine prihajata dve zgodbi, povezani z alkoholom in rešilcem. V prvi je pijani Slovak ukradel rešilca in skušal z njim ubežati trem policijskim patruljam. Na opozorilne strele se ni odzval, ustavil je šele, ko so policisti nekajkrat ustrelili v kombi in zadeli zadnjo pnevmatiko. Bil je tako zelo pijan, da sta mu pri hoji morala pomagati policista. Še bolj nenavadna zgodba prihaja z Otoka. Oseminštiridesetletni reševalec Ian se je z lažnim klicem na pomoč zaradi srčnega napada znebil sodelavcev in tako ukradel eno od vozil. Bilo je namreč sredi noči, bil je pijan in nikakor se mu ni ljubilo stati v vrsti za taksi. Z rešilcem se je odpeljal v bližino doma in ga pustil kar ob cesti. Zdaj bo imel leto in pol časa, da v zaporu dobro premisli, kaj je storil narobe. Morda bo imel malce težav s tem – usodne noči se zaradi veliko popitega alkohola sploh ne spominja.