Štorasti ropar

Včasih se načrti pač porušijo. Zgodi se najboljšim, a tudi najslabšim. Takšno je pač življenje. Zagotovo si 34-letni moški, ki je v nedeljo zvečer vlomil v eno od hiš v Ajševici, ni predstavljal takega razpleta podviga. Policisti so ga namreč med pregledovanjem okolice po vlomu našli v bližini. Kaj se je zgodilo? Po vsej logiki bi jo namreč moral čim prej ucvreti daleč proč. A ni šlo, saj je 34-letnik med begom v temi padel po strmem in nevarnem pobočju ter obležal na hrbtu. Huje se je poškodoval po nogi in obrazu in tako postal tisti, ki je potreboval pomoč. Prišli so reševalci, ga oskrbeli na kraju dogodka, nato pa ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Ko se mu bodo rane vsaj malce zacelile, se bo osumljeni moral zagovarjati na sodišču.

Avto obstal tik nad morjem

Poleti smo že pisali o nespretnih slovenskih voznikih, ki sta se jima avtomobila odpeljala v hrvaško morje. Tokrat se je domačinki v Zadru skorajda zgodilo enako, a je imela malce več sreče. Izgubila je nadzor nad avtom, zletela s ceste, a njen nissan ni štrbunknil v vodo, temveč se je zagozdil med betonski in leseni pomol ter ostal v zraku, kakšen meter nad gladino morja. Gospa na veliko veselje reševalnih ekip ni paničarila, temveč je počakala na vrle gasilce, ki so jo rešili iz avta. Ko je prišla na kopno, je od same sreče najprej poljubila moža, on pa se je, na vprašanje radovednežev, kaj se je zgodilo, malce pošalil: »Hja, nič kaj takega. Žena je narobe parkirala.« Prejšnji teden se je malce drugačna zgodba odvila v nemškem Oldenburgu. Devetinsedemdesetletnik je pri izvozu s prvega nadstropja parkirne hiše prebil masiven zid, z avtom vred padel v globino, a nato, kot da se ni zgodilo nič, peljal dalje. Za seboj je pustil pravi kaos – del padlega zidu je poškodoval drug avto in dele parkirne hiše, nastalo je za več tisoč evrov škode. Upokojencu, ki ga je možem v modrem prijavil njegov sin, so vzeli vozniško dovoljenje.

Na avtih naredil za milijon evrov škode

Mnogo več škode, 930.000 evrov, če smo natančni, je v treh mestih na severu Bavarske povzročil 26-letni Nemec. Sodijo mu, ker naj bi med februarjem in aprilom 2018 napadel in poškodoval kar 642 avtomobilov. Policisti so osumljenca lovili kar tri mesece, nadeli so mu vzdevek Barvostrgač, na koncu pa ga ulovili bolj ali manj po naključju. Na pomoč jih je namreč poklicala lokalna prebivalka, ki je pred hišo slišala neobičajne zvoke. Policisti so pred njeno hišo naleteli na moškega, ki je imel v rokah izvijač. Prijeli so ga in zaslišali. Tožilstvo dopušča možnost, da je število še veliko višje, celo za dvakrat, a dokazov za to pač nimajo. Sodnik je zato zavrnil njihovo prvotno namero, da se mu sodi za poškodovanje 1700 vozil, na katerih je nastalo za 2,3 milijona evrov škode.

Ubil ga je petelin

Precej neobičajna in krvava zgodba prihaja iz Indije. Petdesetletni Saripali, oče treh otrok, je proste dni rad preživljal na petelinjih bojih. Na njih je tu in tam celo kaj zaslužil, saj je v ring pošiljal tudi svojega petelina. A le do črne srede, ko se je na poti na boj zgodila tragedija. Petelin je namreč skušal uiti iz njegovega prijema, malce sta se zapletla, žival pa ga je z rezilom, privezanim na kremplje, porezala po vratu. Za moškega je bila v bolnišnici pozneje usodna kap. Petelinji boji so v državi prepovedani že 60 let, a potekajo v podzemlju, stran od oči policije.

Konj, policisti in avtobus

V valižanskem Cardiffu pa je težave (a na srečo ne krvavih) prejšnji teden povzročal pobegli konj. Žival se je najprej dokaj mirno sprehajala po hitrem pasu prometne ceste, s čimer je voznikom in policistom povzročila številne preglavice. Prav vsi so bili ob pogledu na žival šokirani. Policisti so bili po izjavah prič zbegani, saj niso vedeli, kako naj velikega konja spravijo na varno. Ker prikolice za transport niso dobili pravi čas, so dokaj umirjenega konja s pomočjo klančine za invalide vkrcali na avtobus javnega prometa. Po nekaj kilometrih so štirinožnega potnika odložili na parkirišču, kjer ga je prevzel lastnik.