Pozor, prase na cesti!

Letošnji dan žena se je za šesterico končal kar klavrno. V Birčni vasi pri Novem mestu se je druščina namreč zaletela v divjega prašiča, ki se jim je nemarno nastavil na pot. V nesreči je bilo vseh šest poškodovanih, na pomoč so jim priskočili tudi gasilci, policisti in reševalci. V kakšnem stanju jo je odnesla žival, ni jasno.

Kradli škropivo in koruzo

V času prvih pomladnih dni se prebuja tudi narava. Na gregorjevo se ženijo ptički, to pa je tudi čas za prva vrtnarska opravila. A kaj storiti, če v mesečnem proračunu zmanjka financ za potrebne pripomočke? Nič lažjega, bi na vprašanje mladega Pipija odgovoril starejši Melkijad in mu povedal zgodbo o štajerskem nepridipravu. Ta je v torek zvečer vlomil v skladišče kmetijske zadruge na območju Rač ter iz skladišča ukradel za 2500 evrov različnih škropiv. Isti dan dopoldne pa je v drugi kmetijski zadrugi na območju Maribora nekdo ukradel sto kilogramov semenske koruze, vredne 2300 evrov. Mariborski policisti ne navajajo, ali gre za isto osebo. »Da bi se tatovom ja posušil ves pridelek,« pa si verjetno mislijo oškodovani.

Za tisoč dolarjev piva

Američana iz Baton Rougea v Louisiani pa si nista želela nakopati dodatnega dela, temveč sta kradla reči za poživitev prostega časa. Nekaj čez 30 let stara zakonca Forbes sta v dveh različnih samopostrežnih trgovinah Target v roku petih dni »udarila« kar šestkrat, pri čemer jima je uspelo odnesti za kar tisoč dolarjev piva. Opojno pijačo sta nalagala v nakupovalne košarice in se z njimi brezbrižno odpravila mimo blagajne. Potem ko so njune podvige razkrinkali s pomočjo nadzornih kamer, so ju v nedeljo aretirali, in sicer med še enim od tatinskih pohodov, tokrat v Walmartu. Mož je skušal trgovino zapustiti z vrtalnikom, skritim v eni od hlačnic, a so mu ga zaplenili. Ashley in Matthew sta stara znanca policije in številnih trgovin, v katere so jima vstop že večkrat prepovedali. Dvojica je namreč nakradeno robo večkrat skušala vrniti in pobrati denar.

V zapor so ga strpale mačke

Lepote življenja je treba uživati. Se ustaviti in poduhati rožice ob poti, pogledati v nebo in se veseliti sonca, pobožati kužka ali prijazno muco. A pozor! Zaradi tega lahko pristanete tudi v zaporu. No, prav samo zaradi tega res ne. Je pa za rešetkami pristal 21-letnik s Floride, ki ga je policija lovila zaradi odtujitve dva tisoč dolarjev iz prijateljeve denarnice. Z zabave je moški pobegnil z avtom, ob tem poškodoval več drugič vozil, tudi policijskega in hidrant, nato pa se zatekel v stanovanjsko četrt. Potrkal je na vrata gospe Candace, se ji predstavil kot urejevalec vrtov, vstopil v hišo, prosil za kozarec vode ter se na tleh začel na polno igrati z mačkami. Tako naj bi izgubil kar nekaj dragocenih minut prednosti pred policijo. Ko je zbežal iz hiše, so ga možje postave kaj hitro prijeli. Za fanta bi bilo bolje, če bi se po načelu vraževerja mačkam na široko izognil.

Polizal sladoled in šel …

Tudi naša zadnja zgodba v rubriki prihaja iz ZDA. Štiriindvajsetletnega Američana so namreč zaradi lizanja sladoleda, ki ga je potem vrnil v zamrzovalnik trgovine, obsodili na 30 dni zapora. Teksašan se je avgusta lani posnel med ogabnim početjem, z objavo pa kasneje zbudil nemalo zgražanja. Posnetek nadzorne kamere je sicer dokazoval, da je fant »okuženi« sladoled kasneje tudi kupil (imel je račun), a tako policije kot proizvajalca sladoleda to ni veliko zanimalo. Ta je namreč v trgovini preventivno zamenjal vse sladolede tega okusa, fant, ki je svoje početje priznal, pa je v sklopu kazni moral poravnati račun v višini 1500 dolarjev. Sodišče mu je naložilo še sto ur prostovoljnega dela in dodatnih tisoč dolarjev kazni. V času grozeče epidemije koronavirusa dobi zgodba še dodatno grozljiv pridih.