Ste izgubili omaro?

Mariborski policisti so v soboto izdali prav posebno obvestilo za pogrešano osebo. Iskali so namreč tistega, ki je na avtocesti med štajersko prestolnico in Mursko Soboto izgubil omaro. Voznik naj bi vozil škodo octavio, ko je na poti med Pernico in Lenartom sredi belega dne z lahkega priklopnika izgubil srednje veliko omaro rjave barve. Policisti fotografije izgubljenega pohištva sicer niso javno objavili. Kako to, da voznik izgubljenega tovora sredi ceste ni opazil že med vožnjo, ni znano. Policija je za pomoč prosila vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o vozniku, saj so želeli izgubljeno omaro kar najhitreje vrniti domov.

Babica ugrabila vnukinjo

Le nekaj tednov zatem, ko je sredi Splita 25-letnik hladnokrvno eliminiral tri ljudi, so prebivalci največjega mesta v Dalmaciji znova pretreseni. Tokrat je šlo za ugrabitev štirih deklet. »Mastermind« očitno zelo slabo načrtovane in izvedene operacije v soboto popoldne je bila 71-letna babica. Ta je skušala dati lekcijo svoji 19-letni vnukinji, ki je odšla od doma in po njenem zapadla v slabo družbo. Babica naj bi se potožila znanki, ki je zadevo – pri tem vsaj sedaj vztraja 71-letnica – vzela v svoje roke. Trojica zamaskiranih je vdrla v stanovanje najstnice, v avto popokala štiri tam prisotne, jim zvezala roke ter jih odpeljala do oddaljenega kamnoloma, kjer jih je pustila. Tam naj bi jih »rešil« stric vnukinje, o čemer naj bi bila obveščena ena od »ugrabljenih«, a je mimoidoči prehitro poklical policijo. »V življenju nisem nikomur storila nič žalega, tudi tokrat ne. Vnukinjo sem le skušala iztrgati iz krempljev slabe družbe,« je policiji potožila babica. Na srečo ni bil nihče poškodovan, med ugrabitelji pa se je znašla tudi 44-letna policistka.

Sendvič odnesel tudi londonskega bankirja

Lanski ponesrečen »družbeni eksperiment« poslanca LMŠ Darija Krajčiča, ki je odtujil sendvič in še isti dan odstopil s položaja predstavnika ljudstva, je dobil britansko različico. No, vsaj delno. Enaintridesetletni britanski bankir, zaposlen v investicijski družbi Citigroup v Londonu, je vsaj začasno izgubil službo, ker je iz menze za zaposlene kradel hrano. Tako kot naš nekdanji poslanec je tudi on kruljenje v želodcu miril z ukradenimi sendviči kljub milijonski letni plači. Ali je tako kot pri nas šlo za družbeni eksperiment, nam gospod na povpraševanje ni odgovoril. Britanski BBC je ob tem spomnil, da bankir ni prvi, ki je bil zaradi manjšega prekrška odpuščen z visokega delovnega mesta. Pred petimi leti je službo v britanskem finančnem podjetju, vrednem več milijard evrov, izgubil direktor, ki se je v službo z javnim potniškim prometom vsak dan vozil brez vozovnice.

Gasilci, izurjeni za vse

Reševanje izgubljenih muck iz krošenj ali odtokov, reševanje srn z zaledenelega jezera, gašenje požarov, reševanje ljudi iz avtomobilov… Na vse to in še več pomislimo ob zadolžitvah vrlih gasilcev. Šesterica nemških pa je pred kratkim na urgenco odhitela na prav posebno nalogo. Moškega so namreč pomagali osvoboditi obročka za penis, saj ga zdravniki zaradi neprimerne opreme niso znali. Šlo je za obroček iz kovine, pri katerem so gasilci uporabili večnamensko napravo. Razklali so ga na dva dela, pri čemer pacientovega zaklada niso poškodovali. Še bolj zanimivo – niste si mislili, da je lahko še bolj, kajne – pa je, da so bili dresdenski gasilci na takšen scenarij pripravljeni. Za tako situacijo so se namreč pripravljali med predlanskim urjenjem.

Tako se droge ne tihotapijo

Tihotapci drog se običajno zelo potrudijo skriti nezakonito blago, ki ga prevažajo. Očitno pa vsi v roke niso dobili priročnika »Tihotapljenje za telebane«. Štiriintridesetletna Američana so policisti zaradi prehitre vožnje ustavili na eni od floridskih avtocest, ob pregledu vozila pa jih je čakalo prav prijetno presenečenje. V več zavitkih, na katerih je pisalo »Vreča, polna drog«, so namreč našli – da, prav ste uganili – sintetične droge. Oba so pospremili v zapor. »Samo v razmislek: drog nikar ne tovorite v zavojih z nalepkami 'droge',« so se na facebooku pošalili policisti in dodali, da pač znajo vsi brati. Dvojico bo pretirana samozavest, neumnost ali šaljivost drago stala.