Sporting je gostil Istanbul Basaksehir, Andraž Šporar je tekmo začel v prvi postavi in bil med najbolj nevarnimi pred vrati tekmecev. Najprej je za zeleno-bele zadel Coates, pozneje je Jovane Cabral odbito žogo poslal v mrežo, toda ob začetku akcije je bil Šporar v prepovedanem položaju in sodniki so gol razveljavili. Zato pa je obveljal naslednji gol, ki ga je po podaji Stefana Ristovskega s silovitim strelom dosegel prav Šporar v 44. minuti. Sporting je nadaljeval v podobnem slogu tudi v drugem polčasu, v 51. minuti je zadel še Luciano Vietto. V 77. pa je nato Edin Višća z bele točke izid znižal na končnih 3:1.

Za milanski Inter na tekmi z Ludogorcem vratar Samir Handanović ni igral. Njegov klub je bil uspešen, zmagal je z 2:0, zadela sta Christian Eriksen v 71. in Romelu Lukaku v sodnikovem dodatku.

Zvečer je bila na sporedu še tekma med klubom Vida Belca Apoelom in Baslom. Slovenski vratar je začel tekmo, ki pa se ni razpletla po željah ciprskega kluba. Raoul Petretta je načel njegovo mrežo v prvem polčasu, v razmaku 13 minut drugega pa sta nato zadela še Valentin Stocker in Artur Cabral ter Belčevi ekipi že močno priprla vrata v nadaljevanje.

Brugge je presenetil Manchester United, na koncu je bil izid 1:1. Še bolj so se opekli pri lanskem polfinalistu lige prvakov Ajaxu, ker so na gostovanju pri Getafeju izgubili z 0:2, zadela sta Deyverson v 38. minuti in Kenedy v sodnikovem dodatku. Izgubil je drugi lizbonski klub Benfica, na gostovanju v Ukrajini je proti Šahtarju klonil z 1:2, zmagoviti gol je dosegel Viktor Kovalenko v 72. minuti.

Cluj in Sevilla sta se razšla z neodločenim izidom 1:1, prav tako Koebenhavn in Celtic, najvišjo zmago pa so dosegli nogometaši Wolverhamptona, ki so Espanyol premagali s 4:0. S tremi zadetki se je izkazal Diogo Jota. Visoko, s 4:1, je slavil tudi Eintracht proti Salzburgu.

Arsenal je v gosteh dolgo lomil Olympiakos, zlomil ga je z zadetkom Alexandra Lacazetta v 83. minuti. Glasgow Rangers pa je po zaostanku z 0:2 poskrbel za preobrat in premagal Brago s 3:2, dvakrat je zadel Ianis Hagi.

Roma je premagala Gent z 1:0, Alkmaar in Linz sta igrala 1:1, nemška kluba Bayer Leverkusen in Wolfsburg pa sta Porto oziroma Malmö premagala z 2:1.