Zimski premor je bil za vodilni klub slovenske lige turbulenten. Milanu Mandariću je spodletel drugi poskus prodaje kluba, potem ko se je izkazalo, da vlagatelji iz Nemčije, ki jih je v Ljubljano pripeljal Mladen Rudonja, nimajo denarja za plačilo prve polovice izmed sedmih milijonov evrov kupnine. Nekdanji slovenski reprezentant občasno še vedno pride v klubske prostore, v katerih trenutno ni Mandarića, ki je na obisku pri družini v ZDA, kjer skuša tudi najti denar za delovanje kluba do poletja. Prva naloga je izplačilo plač za januar.

Olimpija je priprave začela zadnja med prvoligaši, trener Safet Hadžić je imel težave s poškodbami, dolgo časa pa je bil v negotovosti, kateri nosilci igre bodo zapustili klub. Ker Mandarić ni želel igralcev prodajati pod ceno, so na koncu ostali vsi najboljši, kar pomeni, da ima vodilno moštvo po jesenskem delu nespremenjeno udarno zasedbo. Olimpija na pripravljalnih tekmah rezultatsko ni bila uspešna, a Hadžić si je želel tekem s čim težjimi tekmeci, kakršna sta bila ukrajinska velikana Dinamo Kijev in Šahtar Donjeck, saj le tako ekipa napreduje. Hadžić je ostal zvest svoji filozofiji všečne, kombinatorne in napadalne igre, ker le takšen pristop na dolgi rok prinaša napredek.

»Pripravljali smo se tako, kot da imamo štiri točke zaostanka za Mariborom, ne pa prednosti. Nočem kot drugi trenerji govoriti o pripravljenosti. To bodo razkrile šele tekme. Gostovanje v Mariboru bo dalo že veliko odgovorov glede naše forme, nikakor pa še ne bo odločilo o razpletu. Za nas bo spomladi vsaka tekma derbi. Spoštovati je treba tudi druge ekipe, ki so se dobro pripravile. Kakovost slovenske lige se dviguje, ker v vseh klubih delajo dobro,« je poudaril Safet Hadžić.

Olimpijo je pozimi zapustilo devet igralcev (danes se je poslovil še Goran Brkić, ki naj bi odšel v Kazahstan), ki niso bili člani udarne enajsterice. Zaradi znižanja stroškov, da klub ni več obremenjen z njihovimi visokimi plačami, so odšli brez odškodnine ali pa jih je klub poslal na posojo. Hadžić si je želel, da bi Medved in Gorenc ostala v Ljubljani, a sta po nasvetu menedžerjev izbrala drugačno pot. Novinci so trije. Ker igralci brez pogodbe lahko prestopajo do prve tekme novega kluba v spomladanskem delu, je danes pogodbo podpisal 30-letni slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je nazadnje igral na Cipru za Apoel. Vezist Timi Max Elšnik je poškodovan že mesec dni. Kamerunski branilec s francoskim potnim listom Daniel Kamy, ki je prišel na priporočilo rojaka Bagnacka, je uspešno prestal preizkušnjo.

Izidi Olimpije na prijateljskih tekmah: Krka (Slo, 2. liga) 5:1, Brežice Terme Čatež (Slo, 2. liga) 2:0, Slaven Belupo (Hrv, 1. liga) 0:2, Dinamo Zagreb II (Hrv, 2. liga) 3:1, Rijeka (Hrv, 1. liga) 2:4, Slovan Bratislava (Slk, 1. liga) 1:2, Željezničar Sarajevo (BiH, 1. liga) 6:3, Dinamo Kijev (Ukr, 1. liga) 0:5, Šahtar Donjeck (Ukr, 1. liga) 1:3, Celje (Slo, 1. liga) 0:3.