Če je bil Aluminij jeseni presenečenje sezone, se bo moral spomladi spopasti z vlogo favorita kar na dveh frontah. V ligi je v boju za prvaka s štirimi točkami zaostanka prvi zasledovalec Olimpije, saj mu v hrbet gleda tudi veliki Maribor. V slovenskem pokalu, v katerem bo finalna tekma v Murski Soboti, je celo prvi favorit za osvojitev prve velike lovorike v zgodovini kluba v samostojni Sloveniji. Tekmica v polfinalu bo nabrušena Mura. »Uspehi, ki smo jih dosegli jeseni, niso bili naključni. Za nas so že zgodovina, saj vsi v klubu gledamo v prihodnost, da se razvijamo in napredujemo vsak dan na vseh področjih,« je izpostavil trener Slobodan Grubor.

Kidričani so uspehe v zadnjih dveh sezonah zgradili na trdnem jedru ekipe iz slovenskih fantov (Vrbanec, Matjašič, Petrovič, Kranjc, Horvat), dodali pa so jim kakovostne tujce, ki ob prihodu niso bili posebej znani igralci. Ker je veliko igralcev skupaj že skoraj tri leta, je bilo moštvo jeseni dobro uigrano. Najprej so sloveli po trdni obrambi, nato so dodali še učinkovitost.

Pozimi so ostali brez najboljšega igralca, 22-letnega defenzivnega vezista Dejana Petroviča, ki se je preselil na Dunaj k Rapidu. »Odhod Petroviča bo velika vrzel v naši ekipi, a imamo v zasedbi dobre zamenjave, ki bodo kakovostno opravile svoje delo. Ni bojazni in s pozitivnimi mislimi gledamo v prihodnost,« je povedal kapetan Matic Vrbanec o odhodu soigralca, za katerega je klub prejel pol milijona evrov odškodnine. Petrovič je vzorčni primer, kako se lahko mlad igralec skozi več kot 100 tekem razvije in dozori tudi v slovenski ligi ter nato naredi korak naprej s prestopom v tujino v ligo srednje evropske kakovosti, kjer bo stalno tudi igral. Zamenjavo za Petroviča so našli v 25-letnem Beograjčanu Milošu Šaki iz srbskega prvoligaša Rada.

Velika okrepitev je vrnitev 21-letnega napadalca Luke Štora, ki ga je Dynamo Dresden do konca sezone posodil, potem ko se ni najbolje znašel v nemškem drugoligašu. »S Štorom smo dobili dodano kakovost v napadu. Nima nobenih težav s prilagajanjem na klub in okolje, saj je lansko poletje z nami opravil priprave. Sam je izrazil željo, da se vrne v Kidričevo, in z veseljem smo ga sprejeli,« je pojasnil Grubor vrnitev nekdanjega mladinca Maribora, ki sicer prihaja iz Velikih Žabelj pri Ajdovščini. Edina negotovost je status centralnega branilca Ilije Martinovića, ki mu pogodba poteče poleti, na prijateljskih tekmah pa ni igral. Še vedno je član Aluminija in skuša razrešiti svoj status. Klub je tudi zanj že našel zamenjavo – Stipeta Vrdoljaka iz Kopra.

Izidi Aluminija na prijateljskih tekmah: Rogaška (Slo, 2. liga) 5:2, Slaven Belupo (Hrv, 2. liga) 2:4, Orijent (Hrv, 2. liga) 2:0, Javor Ivanjica (Srb, 1. liga) 1:3, Dinamo Zagreb II (Hrv, 2. liga) 1:0, Beltinci (Slo, 2. liga) 2:0.