Tabor Sežana je s prihodom nekdanjega svetovno znanega nogometnega zvezdnika Maura Camoranesija (član Juventusa, svetovni prvak z Italijo leta 2006) začel novo obdobje kluba in vzbudil veliko medijske pozornosti. Argentinec z italijanskim potnim listom se bo moral kot trener šele dokazati na slovenskih tleh, kjer pa dobro pozna vsaj enega tekmeca. S trenerjem Triglava Vladom Šmitom se poznata še iz časov, ko sta oba igrala v Italiji, zato se ob srečanjih pogovarjata v italijanščini. Strokovni štab Kraševcev je na ravni serie A, saj sta v njem Camoranesijeva argentinska rojaka Andres Yllana (nekdanji igralec Brescie in Verone) in Enrique Miguel (vrhunski strokovnjak za telesno pripravo, ki je bil tudi osebni trener nekdanjega zvezdnika Roberta Baggia). Dosedanji trener Almir Sulejmanović je postal prvi pomočnik, ki v mednarodno pisani zasedbi skrbi tudi za prevode v angleščino, medtem ko je za italijanščino zadolžen Uroš Barut.

»Za igralce je velika čast, da imamo za trenerja tako veliko nogometno ime. Vse skupaj deluje malo neverjetno. Manjša ovira je jezik. Igralci, ki znajo italijansko, drugim prevedejo, kaj pove trener. Vendar nogometni jezik ni zahteven in ga hitro razumemo vsi,« je o zimskih spremembah spregovoril kapetan Tabora, 28-letni hrvaški branilec Antonio Azinović, ki zaradi kartonov ne bo imel pravice nastopa v nedeljo, ko Tabor v derbiju za obstanek gostuje v Ljubljani pri Bravu.

Tabor je pri iskanju okrepitev nadaljeval klubsko vizijo s tujsko legijo. V igralskem kadru je največja sprememba odhod zvezdniškega golgeterja Predraga Sikimića v Domžale. Skušal ga bo zamenjati litovski napadalec Karolis Laukžemis, ki prihaja na posojo iz hrvaškega prvoligaša Istra iz Pulja. Na Ciper sta se odpravila vezist Stjepan Babić in vratar David Adam (posoja). Novi vratar je 19-letni Hrvat David Šugić, obrambo naj bi postala trdnejša z levim bočnim branilcem Davidom Mehmedovićem iz Avstrije, ki je na pripravljalnih tekmah od vseh novincev pokazal največ. Klub je podpisal pogodbo s tremi igralci iz Slonokoščene obale, ki so v Sežani trenirali od septembra, o njihovi kakovosti pa so mnenja deljena.

»Pred nami je 16 finalnih tekem. Če bomo igrali tako, kot znamo, bomo uresničili zastavljene cilje. Zaradi jezikovne ovire sem si moral najprej pridobiti zaupanje igralcev, ki so bili na treningih zelo zagnani. Iskali smo zamenjavo za Sikimića, ki je bil jeseni eden najboljših igralcev. Največ pozornosti smo posvečali intenzivnosti naše igre, ker je to edini način, da pridemo do uspeha,« pomlad napoveduje 43-letni Mauro Camoranesi, ki se je v slovenščini naučil reči dober dan. Tabor je del priprav opravil na igriščih na italijanski strani meje, kjer so imeli boljše pogoje kot v Sežani. Na osmih pripravljalnih tekmah je bil izmed tekmecev prvoligaš le Inđija (14. ekipa prvenstva Srbije), ostali pa drugoligaši in tretjeligaši (najbolj slavna je Triestina).

Izidi Tabora na prijateljskih tekmah: Indija (Srb, 1. liga) 1:1, San Luigi Calcio (Ita, 4. liga) 4:2, Radomlje (Slo, 2. liga) 0:2, Bačka (Srb, 2. liga) 0:1, Koper (Slo, 2. liga) 0:0, Dekani (Slo, 2. liga) 3:0, Triestina (Ita, 3. liga) 1:1, Kapfenberg (Avs, 2. liga) 2:1.