Domžale so bile jeseni največje razočaranje, saj so pred sezono imeli precej višje cilje, kot je zgolj uvrstitev v Evropo. Športni direktor Matej Oražem je v intervju za Dnevnik samozavestno napovedoval, da želijo biti pri vrhu ter v naslednjih dveh, treh letih osvojiti naslov prvaka. Trenutno so zelo daleč celo od kvalifikacij za evropsko ligo.

»Vsi so nas že odpisali iz boja za Evropo. Smo v zahtevnem položaju. Ni prijetno, ker nas iz kroga v krog opozarjajo na to. Ob koncu jeseni smo ujeli formo, pa je nato za nas prehitro prišel zimski premor. Priprave so bile temeljite, najpomembnejša bo že prva tekma z Muro, neposrednim tekmecem na lestvici. V boju za Evropo še zdaleč nismo obupali, a se zavedamo, da smo v težki situaciji Če se bomo hitro približali mestom, ki vodijo v Evropo, je možno vse. Nogomet je pač nepredvidljiv. Vse ekipe, ki so v zgornjem delu lestvice, naredijo zelo malo spodrsljajev, zato bo zelo težko,« pravi trener Domžal Andrej Razdrh, ki je ob Kamniško Bistrico prišel septembra lani, potem ko je po seriji neuspehov odstopil Simon Rožman. Domžale so na sedmih prijateljskih tekmah trikrat zmage in štirikrat izgubile. 43-letni Vrhničan optimizem gradi na generalki za spomladanski del, ko so drugouvrščeno moštvo druge lige Gorico ugnali s 3:1. »Zlasti prvi polčas je bil tisto, k čemur stremimo, torej veliko priigranih priložnosti in dobra realizacija s tremi zadetki. Prijateljske tekme so povsem nekaj drugega kot prvenstvene, zato izid ni bil najpomembnejši,« je dodal Razdrh.

Pozimi je v klubu prišlo do številnih kadrovskih sprememb. Glede na zvezdniški status v ligi je največja okrepitev 37-letni golgeter Predrag Sikimić, ki je prišel iz Sežane, kjer je bil z 12 goli tretji strelec lige. Na pripravljalnih tekmah se je šele na zadnji vpisal med strelce, čas pa bo pokazal, kako bo slačilnica sprejela avtoritativnega nogometaša, ki je v svoji karieri zamenjal kar 17 klubov in ima sloves ptice selivke. Povratnik Husmani bo v ekipo prinesel izkušnje in trdnost v defenzivnem delu zvezne vrste, medtem ko se bosta morala 22-letni vezist Mavretič, otrok Brava, ki je nato igral v Italiji in na Slovaškem, ter Južni Korejec Kim (zadnji dve sezoni član novomeške Krke) šele izboriti mesto v udarni enajsterici. Izmed nosilcev igre sta klub zapustila Čorluka in Mujan. Hud udarec je bila poškodba kolena nosilca igre v obrambi Tilna Klemenčiča, ki ga čaka dolgotrajno okrevanje. Po poškodbi je okreval izkušeni centralni branilec Branko Ilić. Domžale imajo posrečeno zasedbo s kombinacijo izkušenih igralcev, ki znajo tempirati formo, da so najboljši takrat, ko je treba, ter mladega vala, ki so željni dokazovanja, med katerimi najbolj izstopa Tim Svetlin.

Izidi Domžal na prijateljskih tekmah: Triglav (Slo, 1. liga) 3:4, Budafoki (Mad, 2. liga) 2:3, Javor Ivanjica (Srb, 1. liga) 2:1, Sturm Gradec (Avs, 1. liga) 1:4, Dinamo Zagreb II (Hrv, 2. liga) 0:1, Osijek II (Hrv, 2. liga) 1:0, Gorica (Slo, 2. liga) 3:1.