Mura je imela v pripravljalnem obdobju veliko težav s poškodbami, saj je ostala brez treh pomembnih adutov moštva. Na pripravah v Turčiji so se poškodovali vratar Matko Obradović, steber obrambe Marin Karamarko in krilni napadalec Renato Simić, ki je bil v prvem delu priprav v Sloveniji najboljši strelec moštva s tremi zadetki na štirih pripravljalnih tekmah. Že jeseni se je poškodoval kapetan Alen Kozar, ki je šele začel s tekom in spomladi še ne bo igral. »Poškodbe smo sprejeli in premleli. So sestavni del našega posla. Verjamem, da bom iz tega izšli še močnejši,« je ostal optimist trener Ante Šimundža.

Vodstvo kluba je ukrepalo hitro in kadrovalo vse do konca prestopnega roka. Izkušeni vratar Marko Zalokar, ki je vso kariero preživel v Krškem, je zamenjava za Obradovića. Odškodnine zanj ni bilo treba plačati, pa tudi mesečna plača ne bo velik strošek za klub (govori se o 1500 evrih). Ker se je 17-letni up Žiga Laci preselil v Grčijo k AEK za rekordno odškodnino v zgodovini murskosoboškega kluba (pol milijona evrov), Karamarko se je poškodoval, Aleksandar Bošković pa je zapustil klub, je največja vrzel nastala v obrambi. Zapolnili so jo z Janom Gorencem (Olimpija) in v zadnjih urah prestopnega roka še z 20-letnim srbskim branilcem Aleksandrom Bogdanovićem, ki je bil član ekipe do 23 let v portugalskem prvoligašu Portimoneseju. Učinkovitost v napadu naj bi izboljšala črnogorski reprezentant Staniša Mandić in Hrvat Andrija Filipović, za katerim je neuspešna polletna avantura na Nizozemskem, slovensko sceno pa dobro pozna, saj je lani igral za Gorico.

Mura je odigrala devet pripravljalnih tekem z nasprotniki, ki gojijo zelo različne sloge igre. »Zelo pomembno je bilo, da so bili igralci, ki so v klubu že dlje časa, poznajo našo pot in so jeseni nosili največje breme, na pripravah na visoki ravni in so pokazali mlajšim ter novincem, kako in kaj je treba delati. Fantje so bili zelo delavni, drug drugemu so konkurenca, obenem pa tudi velika podpora. Priprave so bile uspešne, naredili smo vse, kar smo načrtovali. Z novimi spoznanji se že veselimo spomladanskega dela. Šli bomo iz tekme v tekmo, razmišljali le o naslednjem nasprotniku, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,« je izpostavil Šimundža, ki s svojim štabom deluje po enakih načelih kot v Mariboru. Ničesar ne prepušča naključju. V ospredju je taktična kultura, pozoren je na najmanjše detajle, kajti le tako lahko ekipa igra hitreje in vzpostavi avtomatizme, ki so temelj vrhunskih predstav.

Izidi Mure na prijateljskih tekmah: Zalaegerszeg (Mad, 1. liga) 3:3, Medžimurje Čakovec (Hrv, 2. liga) 3:0, Beltinci (Slo, 2. liga) 3:0, Varaždin (Hrv, 1. liga) 3:0, Akhmat Grozni (Rus, 1. liga) 1:2, Vardar Skopje (Mak, 1. liga) 3:1, Lviv (Ukr, 1. liga) 0:2, Noah (Arm, 1. liga) 2:3, Odranci (Slo, 3. liga) 6:1.