Rus in Španec bi se lahko v ponovitvi finala OP ZDA lanskega septembra potencialno udarila v polfinalu prvega turnirja velike četverice v sezoni. Na drugi oviri jima tekmeca nista povzročala večjih preglavic, če odštejemo tesnejši prvi niz Medvedjeva in podaljšano igro Španca v drugem nizu.

»V večernem delu sporeda sem na tem igrišču igral prvič in pogoji so počasnejši kot čez dan,« je sprva povedal Nadal, ki še ni bil povsem zadovoljen s svojim tenisom: »Iskreno, zapravil sem ogromno priložnosti, da bi nekoliko prej zaključil drugi niz, vseeno pa sem se v tretjem sprostil in zaigral bolje.« Triintridesetletni Španec je imel v dvoboju, ki je trajal 2 uri in 32 minut, na voljo kar 20 priložnosti za odvzem servisa tekmecu, le trikrat pa je prišel do breaka.

V naslednjem krogu bo 12-kratni zmagovalec OP Francije prekrižal loparje z rojakom Pablom Carreno-Busto, ki je v drugem krogu izločil Nemca Petra Gojowczyka. Četrtega nosilca Medvedjeva prav tako vsaj na papirju ne čaka zahtevna naloga v boju za uvrstitev med 16 najboljših. Pomeril se bo z domačinom Alexeijem Popyrinom.

Napredovali so še vse boljši Rus Andrej Rubljev in motivirani domačin Nick Kyrgios, ki je v štirih nizih premagal Francoza Gillesa Simona. Mučila pa sta se lanski in predlanski finalist OP Francije Avstrijec Dominic Thiem in zmagovalec OP Avstralije izpred šestih let Švicar Stan Wawrinka. Oba sta za napredovanje potrebovala pet nizov. Thiem je ugnal domačina Alexa Bolta, Wawrinka pa Italijana Andreasa Seppija.

Pri ženskah večjih presenečenj ni bilo. Druga nosilka Čehinja Karolina Pliškova je proti Lauri Siegemund iz Nemčije oddala le šest iger, tako kot Romunka Simona Halep proti Britanki Harriet Dart.