Slovenkam se letos izrazito ni posrečil nastop v konkurenci ženskih parov. Vse štiri, Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, so v prvem krogu skoraj istočasno nastopile vsaka na svojem igrišču in vsaka s svojo partnerico brez kakršnikoli pomembnih izgovorov tudi izgubile. Pa čeprav so imele na tribunah močno podporo slovenskih navijačev. Andrejo Klepač je spodbujala celo svetovno priznana slovenska strokovnjakinja za pravo prof. dr. Vasilka Sancin, študentka nekdanjega predsednika države Danila Türka, ki je v preteklih dneh predavala na pomembni konferenci v Sydneyju.

Iz Pertha sta prišla za naša dekleta navijat tudi poslovna dama, ki že več kot tri desetletja živi v Avstraliji, Marjana Kaker. Kmalu bo postala častna konzulka Slovenije, prišel pa je tudi njen zdajšnji prijatelj Branko Dervodel, upokojeni namestnik generalnega direktorja slovenske Uprave za zaščito in reševanje. Kljub temu je Klepačeva v paru s Čehinjo Lucie Hradecko gladko s 6:4 in 6:0 izgubila proti nizkoraslima Japonkama Nao Hibino in Makoto Ninomiya, ki sta tekali po igrišču kot živo srebro in polovili vse možne žogice.

Tudi ostala dva dvoboja Slovenk na AO 2020 ne bosta šla v zgodovino. Tamara Zidanšek in Čehinja Marie Bouzkova nista imeli nobenih možnosti proti prvima nosilkama Tajpeki Su-Wi Hsieh in Čehinji Barbori Strycovi, izid je bil 6:3 in 7:5, Dalila Jakupović in Romunka Raluca Olaru pa sta proti francosko-madžarski navezi Kristina Mladenović-Timea Baboš imeli nekaj priložnosti, a jih nista izkoristili. Končalo se je 7:5 in 6:3. Sicer pa v Melbournu še ni konec s slovenskimi nastopi. V mladinski konkurenci bosta nastopili Živa Falkner iz Teniškega kluba Krka Otočec in Pia Lovrič iz TK Domžale.