Slovenska štafeta se je morala znova sprijazniti, da jih je vodilna štafeta ujela za tekmovalni krog oziroma dva kilometra in so morale znova predčasno sklonjenih glav iz smučine. Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Lea Einfalt in 18-letna debitantka v svetovnem pokalu Živa Klemenčič imajo zapisano 22. mesto. »Zgodilo se je ravno to, kar smo si najmanj želeli. Ponesrečen nastop Polone Klemenčič, naredila je dva kazenska kroga, ki sta nas preveč oddaljila od ostalih reprezentanc,« je potožila trenerka Andreja Mali. Osem let je od tega, ko je Kamničanka kot članica mešane štafete z Jakovom Fakom, Klemenom Bauerjem in Tejo Gregorin na SP v Ruhpoldingu osvojila srebrno kolajno, kar je bil osrednji dosežek Slovenije kot ekipe.

Po tistem sta generacijska luknja in zapostavljanje ženskega dela ekipe naredila ogromno vrzel. Nastop se je tokrat najbolj ponesrečil 22-letni Poloni Klemenčič, najboljši v letošnji sezoni, ki je v sredo na posamični tekmi s 44. mestom kot najboljšim dosežkom sezone ujela priložnost za jutrišnje zasledovanje. Dosežki biatlonk bodo še malce bolj na očeh tudi na Pokljuki prihodnjo soboto, ko so na programu svetovnega pokala prav tekme mešanih štafet.

Danes bo pred desettisočglavo publiko še moška štafetna tekma. Slovencem je že trikrat v tej zimi nastop izjemno dobro uspel in so v posebnem seštevku svetovnega pokala te discipline celo na petem mestu, le za štirimi velesilami svetovnega biatlona: Norveško, Francijo, Rusijo in Nemčijo. Jutri na zasledovalni tekmi imajo priložnost tudi Rok Tršan (52.), Klemen Bauer (34.) in Jakov Fak s 14. izhodiščem.