»Trinajsto mesto je soliden rezultat, ni pa to, kar si želim. Že vso sezono so rezultati nekoliko slabši od mojih pričakovanj, vendar se moram sprijazniti s tem. Pač moram trenirati še več in verjeti, da se bom prebil višje,« je Jakov Fak pospremil svoj nedeljski dosežek na Bavarskem. Pred 22.000 navijači je začel s štirinajstega startnega mesta, bil do zadnjega četrtega streljanja med deseterico, tudi tekaško za najhitrejšimi ni zaostajal več kot pretekle tekme, vendar mu vseh petih zadnjih tarč stoje ni uspelo pobeliti. »S hitrim streljanjem sem želel še višje,« je pojasnil tvegan pristop biatlonske loterije. Fak bo četrtkovo preizkušnjo na dvajset kilometrov začel kot petnajsti biatlonec sezone.

V soboto se je znova izkazala celotna štafeta. Pokazalo se je, da Slovenija ni le Jakov Fak. Sedmo mesto je izenačen drugi dosežek zime. Skupaj pa so v posebnem seštevku teh ekipnih tekem celo na petem mestu, za velesilami Francozi, ki so v Ruhpoldingu povsem dominirali, Norvežani, Nemci in Rusi. Glede na vložke in pogoje so daleč nad potencialom okolja. Jakov Fak je v štafeti dosegel četrti čas. Hitrejši so bili denimo le možje iz štafet, ki so prav v tem odseku naredili korak na zmagovalni oder, na katerem so se razvrstili Francozi, Norvežani in Avstrijci. Slovenski štafeti se je nemara najbolj obrestovala rošada s prvim in zadnjim možem spredaj, Rokom Tršanom in Miho Dovžanom. Tršan je v prvi četrtini (sedmi čas) potrdil vse bolj dodelano mojstrovino hitrega in natančnega strelca, ki mu je tudi na posamični zasledovalni tekmi prinesla 31. mesto, kar je bil zanj drugi dosežek kariere. Biatlonec iz Valburge v občini Medvode postaja celo drugi mož reprezentance pred Klemnom Bauerjem, ki mu streljanje dela več težav. To se je pokazalo tako na štafeti, kjer je dosegel šesti čas predaje, kot na zasledovanju, kjer pa je izpadel iz štirideseterice dobitnikov točk. Poloni Klemenčič na zasledovalni tekmi ni uspel lov do prvih slovenskih točk zime.

V majici vodilnih bosta na Pokljuko prišla Norvežanka Tiril Eckhoff in Martin Fourcade. Francozu je letos na posamičnih tekmah uspel niz štiri v vrsto. Pokru zmag je dodal še štafetni del, z rojaki pa so izkoristili porodniški dopust Johannesa Thingnesa Boeja.