Kaja Juvan (126. na svetu) je uspešno začela kvalifikacije na OP Avstralije, saj je v prvem krogu s 6:1, 6:0 po 52 minutah ugnala Gruzijko Ekaterino Gorgodze (199.). Kaja Juvan ima ugoden žreb v drugem krogu, v katerem se bo jutri pomerila z Avstralko Storm Sanders (347.). Od Melbourna se je danes poslovil Blaž Kavčič (305.). Ljubljančana je s 3:6, 6:3, 6:4 v dobrih dveh urah premagal Nemec Peter Gojowczyk (119.).

Danes so v Melbournu opravili žreb glavnega turnirja, na katerem bodo med posamezniki zanesljivo tekmovali Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Polona Hercog (48.) se bo v prvem krogu pomerila s Švedinjo Rebecco Peterson (44.), ki je lani v Marakešu dobila edini medsebojni dvoboj. V primeru zmage se bo Mariborčanka bržčas pomerila s prvo nosilko, Avstralko Asleigh Barty. Ugoden žreb v prvem krogu ima Tamara Zidanšek (64.), ki se bo prvič v karieri pomerila s povabljenko na turnir, Južnokorejko Na Lae Han (177.). V primeru zmage se bo Konjičanka najverjetneje pomerila z Američanko Sereno Williams, zmagovalko 23 turnirjev največje četverice. Tudi Aljaž Bedene (54.) je imel srečo pri žrebu, saj se bo v vodnem dvoboju pomeril z Avstralcem Jamesom Duckworthom (96.), v primeru zmage pa z zmagovalcem dvoboja med Kanadčanom Felixom Augerjem Aliassimejem (22.) in za zdaj še neznanim kvalifikantom.

Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Andreja Klepač je s partnerico Čehinjo Lucie Hradecka izgubila polfinalni dvoboj na močnem turnirju v Adelaidi. S 6:7 (6), 7:6 (3), 10:5 sta bili po dobrih dveh urah boljši Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Hrvatica Darija Jurak. Tamara Zidanšek pa je skupaj s Čehinjo Marie Bužkovo dobila dvoboj prvega kroga dvojic v Hobartu, kjer sta bili s 6:3, 3:6, 10:4 boljši od Ukrajinke Katerine Bondarenko in Kanadčanke Sharon Fichman.