Juvanova je bila v prvem nizu povsem nemočna, v drugem in tretjem pa je pokazala zobe. Predvsem sijajno je zaigrala v končnici drugega niza, ko je pri izidu 5:5 dobila dve zaporedni igri za zmago s 7:5.

V nadaljevanju je bila še bolj prepričljiva, odločilni tretji niz je odprla s 4:0, lep kapital pa navkljub nekaterim težavam - tekmica se ji je približana na 5:4 - zadržala vse do konca razburljivega dvoboja in odločilni niz dobila s 6:4.

V drugem krogu jo čaka zmagovalka drevišnjega italijansko-švedskega obračuna Camila Giorgi - Rebecca Peterson.

Juvanova se je na prvi turnir po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa prebila prek kvalifikacij. V prvem krogu je bila boljša od Poljakinje Magdalene Frech z 2:6, 6:2 in 6:4, v drugem je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse z 2:6, 6:1 in 6:2, v tretjem pa Italijanko Martino Trevisan s 7:6 (8) in 6:1.

Neuspešna je bila Tamara Zidanšek, po dveh urah in 26 minutah dolgem današnjem dvoboju je morala priznati premoč Francozinji Oceane Dodin, ki je slavila z 2:6, 6:4 in 6:4. Zidanškova bo tukajšnji turnir nadaljevala v igri dvojic skupaj z Nizozemko Arantxo Rus.

Na turnirju v Palermu je v prvem krogu izpadla tudi Polona Hercog, od naše najboljše igralke na lestvici WTA, ki je trenutno na 45. mestu, je bila v ponedeljek boljša Italijanka Elisabetta Cocciaretto, ki je slavila s 7:6 (1) in 6:3.