Tudi drugi dan kvalifikacij se organizatorji v Melbournu spopadajo s težavami, ki so posledica višje sile. Predviden začetek drugega dne so zaradi požarov in posledičnega onesnaženega zraka prestavili na popoldanski čas. Zatem so po nekaj odigranih dvobojih v obeh posamičnih konkurencah organizatorje zmotile še nevihte. Te so zajele predvsem vzhodni del Avstralije, s seboj pa prinašajo tudi dobre obete, saj bi se lahko zmanjšala vsebnost nevarnih prašnih delcev v ozračju. Ni pa jasno, kako bodo vplivale na razvoj obsežnih gozdnih požarov, ki so zajeli velik del dežele tam spodaj.

Organizatorji so se zaradi dogajanja torej znašli v novih težavah glede urnika izvedbe kvalifikacij. Za danes jim ni preostalo drugega, kot da preostali spored drugega dne prestavijo na četrtek. Svoj dvoboj prvega kroga bi danes morala odigrati tudi Kaja Juvan. Devetnajstletna Ljubljančanka se bo po novem z Gruzijko Jekaterine Gorgodze pomerila v četrtek zgodaj zjutraj. Doslej se sicer igralki še nista pomerili med seboj.

Poleg prestavljenega sporeda se organizatorji v teh dneh ukvarjajo še z zaskrbljenimi igralci, ki tožijo nad onesnaženostjo zraka. Slovenka Dalila Jakupović je v torek zaradi težav z dihanjem celo predala obračun prvega kroga kvalifikacij. Podporo so ji izrazili številni igralci in igralke, ki so v teh dneh v gostem dimu in posledično zdravju nevarnem zraku morali odigrati svoje obračune.

V drugi krog kvalifikacij se je od Slovencev uvrstil Blaž Kavčič, ki bo v četrtek za preboj v zadnji krog igral proti Nemcu Petru Gojowczyku. Na tem srečanju se je zgrudil pobiralec žog, o čemer smo poročali včeraj. Blaž Rola je v torek izpadel.