"Na žalost se mi je pripetila povsem nepredvidena poškodba. Zelo sem razočaran in žalosten, da ne bom mogel pomagati ekipi na igrišču na prihajajočih tekmah. Imel sem veliko željo, da bi igral v odličnem vzdušju, ki smo ga ustvarili v ekipi na tem evropskem prvenstvu. Z ekipo ostajam do konca turnirja, soigralce bom vzpodbujal po najboljših močeh. Verjamem v njih! Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega," je dejal Kavtičnik.

"Na ogrevanju pred tekmo s Švico je pri Vidu Kavtičniku prišlo do poškodbe leve mečne mišice. Po opravljenih preiskavah je postavljena diagnoza delna natrganina leve mečne mišice. Potrebna bo rehabilitacija, ki bo predvidoma trajala tri tedne," je dodal reprezentančni zdravnik Sašo Đurić.

Selektor Ljubomir Vranješ je na torkovi tekmi Kavtičnika prvič na tem prvenstvu uvrstil med 16 izbrancev, a zaradi omenjenih težav nato ni stopil na igrišče. Kljub poškodbi bo ostal z reprezentanco in ji po najboljših močeh pomagal z roba igrišča, obenem pa pod budnim očesom reprezentančne zdravniške in fizioterapevtske službe opravljal terapije.

V slovenski vrsti bosta na njegovem mestu desnega zunanjega nastopila Jure Dolenec, ki bo ob Kavtičnikovi odsotnosti znova prevzel kapetanski trak, ter Nejc Cehte.

Slovenska reprezentanca ima glede na postavo proti Švicarjem v drugem delu evropskega prvenstva na voljo dve menjavi. Vranješ dodatnih rokometašev na Švedsko zaenkrat ne bo vpoklical, na tekmovanju pa lahko nastopijo vsi igralci, ki so bili uvrščeni na širši seznam 28 igralcev.

Kandidata za nastop na prvi tekmi drugega dela v Malmöju sta tako mladi krožni napadalec Kristjan Horžen ter Gašper Marguč, ki sta omenjeni dvoboj s Švicarji spremljala s tribun. Selektor bo svojo odločitev sporočil v petek zjutraj.