A eden najboljših igralcev na desnem krilu na svetu, ki bo letos poleti zapustil Kielce in okrepil španskega velikana iz Barcelone, ostaja trdno na tleh. Uvodne predstave v Göteborgu so 23-letnega rokometaša z Loga pri Sevnici zadovoljile, a prave in najbolj usodne tekme šele sledijo v Malmöju. »Tri zmage na treh tekmah. Za to si zaslužimo čisto desetko, od prava resnica je, da se od Göteborga naprej vse skupaj šele zares začenja,« je uvodoma dejal Janc.

»Pred nami je veliko usodnejši drugi del tekmovanja in štiri izjemno naporne tekme v Malmöju. Vložek je velik, naša prva naloga pa je, da zberemo misli in se povsem osredotočimo na naslednjega tekmeca. Verjamem, da nam lahko uspe,« je dejal 187 cm visoki Janc.

Slovenski rokometaši se bodo v mestu slovitega švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića pomerili z Norvežani, Portugalci in Islandci, četrtega tekmeca pa bodo dobili po današnjih tekmah skupine E med Islandijo in Madžarsko ter Dansko in Rusijo.

»V skupini E je še vse odprto. Iskreno povedano, najbolj bi si želel neodločen izid na dvoboju med Islandci in Madžari. V tem primeru bi oboji v drugi del prenesli le točko, iz nadaljnjega boja pa bi izpadli izjemno močni Danci. A to so le preračunavanja, usoda je v naših rokah. Verjeti moramo v lastne sposobnosti in v Malmöju ponoviti naše predstave iz Göteborga. To je najbolj pomembno,« je dodal Janc.

Rokometaš iz Posavja je dres z državnim grbom na prsih prvič na velikem tekmovanju oblekel na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016. V najbolj razvpitem brazilskem mestu je bil najboljši strelec slovenske izbrane vrste, ki je po porazu v četrtfinalu proti Danski nato zasedla šesto mesto.

Že pol leta kasneje je bil član slovenske zasedbe, ki je osvojila odličje bronastega leska na svetovnem prvenstvu v Franciji, na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018 pa je skupaj s soigralci zasedel osmo mesto.

Na klubskem prizorišču je nase prvič opozoril v dresu Celja Pivovarne Laško. Iz knežjega mesta se je nato leta 2017 preselil v Kielce, letos poleti pa se bo v katalonsko prestolnico, kjer že igra na tem prvenstvu "prerojeni" Jure Dolenec.