V hipu, ko se je začelo medstrankarsko lobiranje za sprejetje zakona o državni garanciji za gradnjo drugega tira in tretje hitre cestne povezave na Koroško, je bil po politično zmedenem, v Trstu rojenem Marku Bandelliju, z lepimi pozdravi šefinje stranke AB Alenke Bratušek odslovljen tudi minister Iztok Purič, njen sosed iz Kranja, pišeta Aleksander Lucu in Alenka Žavbi v rubriki Šepet v novi številki Nedeljskega dnevnika. Purič je temnordeč v obraz pred kamerami izjavil, da je odstop njegova osebna odločitev, Alenka Bratušek pa je ministrstvo za kohezijo vzela pod svoje okrilje in ga varovala kot koklja piščeta, dokler ni bilo skozi parlament zrinjeno ime nove ministrice za kohezijo Angelike Mlinar, roko na srce, verjetno edine ministrice v vladi, ki natanko ve, kakšna je njena naloga.

Ne gre samo za ministrico Mlinarjevo, gre za projekt Mlinar, ki ga je skrbno pripravila poslovna politika koroških Slovencev, Slovencev z naše strani meje in s popolno vednostjo dunajske državne, skrbno načrtovane, ekonomske politike v tujini. Preskušena je bila že v severni Sloveniji, kjer so avstrijske banke velikodušno podeljevale kredite kmetom v zameno za hipoteke na odličnih kmetijskih zemljiščih, kar se je končalo predvidljivo. Najboljša obdelovalna zemlja je zdaj v avstrijski lasti. Avstrija se je iz dobre izkušnje pri nas odločila, da jim Italijani v tržaški luki ne bodo več strigli peruti, kadar se jim bo zahotelo, zato so za svojo izbrali Luko Koper, po kateri se že zdaj največ razsutega tovora vozi prav v Avstrijo. Z drugim tirom in Avstriji najbližjo avtocestno povezavo čez južno mejo na slovensko Koroško bi se skrajšali časi in pocenili prevozi (odpade plačevanje predora pod Karavankami in predolg obvoz skozi Šentilj).

Nadaljevanje v tiskani izdaji ali mobilni aplikaciji Nedeljskega dnevnika.

»Ne morem verjeti, sedmica!«

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kako loterijski mlilijonarji pridno polnijo občinske blagajne, s čim se danes ukvarja nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, kako živahna je 107-letna Julijana Zakrajšek iz Podulak pri Velikih Laščah, kaj smo izvedeli na obisku pri košarkarju Goranu Dragiću v ZDA… – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov ali na mobilni aplikaciji Nedeljski dnevnik.