V ameriškem glavnem mestu sta navdušila Aleks Ovečkin in T.J. Oshie, ki sta vsak zadela po dvakrat pri visoki zmagi nad gostujočo Ottawo. Drugi Ovečkinov gol, njegov 26. v sezoni, skupno pa 684. v ligi NHL, je pomenil, da se je ruski zvezdnik na večni lestvici strelcev NHL izenačil z legendarnim Fincem Teemujem Selannejem na 11. mestu. A tudi Mario Lemieux (690 zadetkov v NHL), Steve Yzerman (692) in Mark Messier (694) so zanj to sezono povsem dosegljivi.

»Veliko mi pomeni ta dosežek. Na tem seznamu so le največja imena lige NHL, a vendar je pred menoj še veliko dela. Nenazadnje moram sam le dobro opravljati svoj poklic na vsaki tekmi,« je dejal Ovečkin. Capitals so slavili tretjo zaporedno zmago, po kateri ostajajo najboljša ekipa vzhoda in celotne lige NBA, Senators pa so izgubili še peto tekmo v nizu.

Tekmo v St. Louisu med prvaki in gosti iz Kalifornije pa je odločil David Perron, ki se bori tudi za vstopnico na tekmo zvezd All-Star. Perron je dosegel svoj 18. gol to sezono, izkazal pa se je tudi vratar Jordan Binnington z 28 obrambami in skupaj sta popeljala Blues do zmage s 3:2 nad Sharks.

Perron je na glasovalnem seznamu v boju za »zadnjega moža, ki se prebije na tekmo«. Še drugo leto zaporedoma bodo namreč navijači izbrali štiri hokejiste s seznama 31 potencialnih igralcev All-Star (po eden iz vsakega moštva NHL). Glasovanje se bo končalo v petek. Za St. Louis, ki je na domačem ledu slavil šesto zaporedno zmago, sta zadela še Tyler Bozak in Ivan Barbašev, pri gostih pa sta bila uspešna Timo Meier in Erik Karlsson.