Ti so povedli v drugi minuti prek Alexa Iafalla, drugi gol za kralje iz Los Angelesa pa je dosegel Sean Walker v 52. minuti. Pri Columbusu so bili uspešni Nathan Gerbe (27.), Scott Harrington (31.), Kevin Stenlund (45.) in ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, še Gustav Nyquist (60.).

Kalifornijci so sicer imeli precej več strelov in predvsem v prvi tretjini bi lahko izdatneje vodili, ne le z 1:0. »Če bi vodili z dvema goloma razlike, bi se verjetno bolje počutili, mogoče bi tudi oni malce popustili. Ampak na koncu koncev - mi smo dobili prvo, oni drugo, tretja tretjina pa je bila izenačena, a smo vseeno ostali za zadetek zadaj,« je med drugim povedal trener Los Angelesa Todd McLellan. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali čez dva dni, ko bodo gostili Dallas.

Znova blestel McDavid

Na preostalih tekmah je Toronto, druga ekipa atlantske skupine, izgubil proti tretjemu v pacifiški Edmontonu s 4:6, pri slednjem je blestel Connor McDavid z golom in tremi podajami (njegov soigralec Leon Draisaitl, s katerim sta na vrhu točkovne lestvice, pa je prispeval gol in podajo).

Montreal proti Winnipegu z 2:3, New York Islanders, ki so drugi v metropolitanski skupini, pa so z 1:0 odpravili Colorado, drugo moštvo centralne skupine. Edini gol na tekmi je dosegel Anders Lee v 47. minuti.

Nashville ponoči ni igral, je pa po šestih letih ostal brez trenerja Petra Lavioletta. Ta je med drugim ekipo popeljal do finala Stanleyjevega pokala leta 2017, ki ga je nato izgubila v šestih tekmah proti Pittsburghu. V tej sezoni mu ne gre tako dobro, Nashville je namreč predzadnji v centralni skupini oziroma enajsti v zahodni konferenci.

To je sicer šesta trenerka menjava v NHL v tej sezoni. Peter DeBoer je bil odpuščen pri San Jose Sharks (zamenjal ga je Bob Boughner), Jim Montgomery pri Dallas Stars (Rick Bowness), John Hynes pri New Jersey Devils (Alain Nasreddine) in Mike Babcock pri Toronto Maple Leafs (Sheldon Keefe). Bill Peters pa je odstopil z mesta trenerja Calgary Flames, zamenjal ga je Geoff Ward.