V zadnji minuti rednega dela so padli kar trije zadetki. Najprej so gostje preko Logana Coutura povišali vodsto na 4:2, potem pa so domači v razmiku 22 sekund dvakrat zadeli, za 4:4 je 15 sekund pred koncem zadel T.J. Oshie, in izsilili podaljšek. Pri domačih je dvakrat na tekmi zadel Jakub Vrana, pri gostih pa trikrat Evander Kane.

Hokejisti Tampe Bay Lightning, ki so trenutno na šestem mestu vzhodne konference, nadaljujejo z odličnimi predstavami na zadnjih tekmah. Za sedmo zmago v nizu so na gostovanju s 3:1 premagali Carolino Hurricanes. Andrej Vasiljevski je zbral 28 obramb, Steven Stamkos je k zmagi prispeval gol in podajo, Nikita Kučerov pa dve podaji.

Dobre forme pa nikakor ne najdejo hokejisti Detroit Red Wings, ki so na zadnjih devetih tekmah osemkrat izgubili. Tokrat so na gostovanju morali priznati premoč ekipi Chicago Blackhawks, ki je tekmo dobila s 4:2. Gostje so prvo tretjino dobili z 2:0, potem pa so do konca tekme zadevali le še domači.

Ekipa Calgary Flames je do zmage s 5:4 na gostovanju pri Minnesoti Wild prišla po izvajanju kazenskih strelov. Odločilni gol je v sedmi seriji dosegel Dillon Dube. Do zmage po kazenskih strelih je prišlo tudi moštvo Anaheim Ducks, ki je s 5:4 doma ugnalo Nashville Predators. Odločilni gol je v peti seriji prispeval Ryan Getzlaf.

Florida Panthers je na gostovanju v Pittsburghu zmagala s 4:1, kar je njihova prva zmaga v areni PPG Paints v skoraj šestih letih. Hokejisti Floride so nazadnje na gostovanju pri Pittsburgh Penguins zmagali 20. januarja 2014. Frank Vatrano in Mike Hoffman sta k zmagi prispevala po gol in podajo.