Boston ima 24 točk in le točko manj od vodilne ekipe lige Washington Capitals. Kosmatinci so po 25 minutah tekme vodili s 3:0, a je v nadaljevanju druge tretjine razpadla obramba domačih, Jaroslav Halak je prejel štiri zadetke, in Pingvini so zadnjo tretjino odprli z vodstvom 4:3.

Halak je v tretji tretjini zaprl vrata, na tekmi je ubranil 40 strelov Pittsburgha, Torey Krug, Brad Marchand in Patrice Bergeron so zadeli in Boston je slavil z dvema zadetkoma razlike. »Zmagali smo zaradi Jaroslava. Nismo bili zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali v drugi tretjini,« je po tekmi imel mešane občutke Jake DeBrusk.

V New Yorku člani domače zasedbe Rangers niso mogli zaustaviti kanadskega naleta Ottawa Senators, ki je slavila s 6:2. Jean-Gabriel Pageau je bil najuspešnejši Senator z dvema zadetkoma, vratar Anders Nilsson pa je zaustavil 32 strelov domačinov. Ottawa je prišla do svoje prve zmage v gosteh v novi sezoni. Domačini so začeli dobro. Kaapo Kakko je v deveti minuti priigral začetno vodstvo 1:0, a so nato do konca prve in v drugi tretjini Rangers prejeli kar pet zadetkov po vrsti.

Tudi v Detroitu so slavili gostje. Red Wings, skupaj z Ottawo najslabša ekipa vzhoda, so bili nemočni proti Nashville Predators, ki so domačinom prizadejali poraz z 1:6. Rdeča krila so v prvi tretjini, v tretji minuti je zadel Andreas Athanasiou, še imela nadzor nad dogajanjem. Nato pa je sledila porazna druga tretjina, v kateri je Detroit prejel pet golov, dva je dosegel Matt Duchene.

Podaljšek pa je odločil obračun v kanadskem Edmontonu. Hokejisti vodilne ekipe zahodne konference Oilers so klonili proti gostujočemu kolektivu Arizona Coyotes s 3:2. Zmagoviti gol je po dveh minutah podaljška dosegel Derek Stepan. Arizona ima z 19 točkami le še tri točke zaostanka za Edmontonom.