Košarkarji Dallasa so v drugem delu srečanja lovili 13 točk (44:57) zaostanka, zmogli velik preobrat in v zadnjem delu pri izidu 94:82 je vse kazalo, da bo zmaga ostala doma. Tako je bilo tudi dobro minuto in pol pred koncem, ko je Dončić zadel za 103:97. V končnici je imel mladi Ljubljančan v zadnjih sekundah met za zmago Dallasa, a je njegova ekipa ostala pri 103 točkah, Dončić je v finišu enkrat slabo podal ter zgrešil dva meta, kar so tekmeci iz Severne Karoline izkoristili za izenačenje, ki jim ga je 19 sekund pred koncem zagotovil Terry Rozier.

Prav na koncu je Dončić v podaljšku zgrešil tudi met za drugi podaljšek, a tega s svoje polovice in na koncu se je moral zadovoljiti le s čudovito statistiko in 17. trojnim dvojčkom v karieri in klubskim rekordom v doseženih trojnih dvojčkih. Obenem je v tej prvini tudi najboljši košarkar lige v tem seštevku. »Danes bi morali zmagati v rednem delu. Sam sem zamočil. Odločitve, ki sem jih sprejemal v končnici niso bile prave. Bile so grozne,« je bil po tekmi do sebe kritičen 20-letni Ljubljančan. Je pa seveda jasno, da bi bil lahko z nekaj več sreče tudi veliki junak srečanja.

Pri Teksačanih, kjer sta vnovič manjkala Tim Hardaway in Kristaps Porzingis, je s 24 točkami izstopal še Maxi Kleber, ki je dosegel največ točk v karieri. Pri gostih je 29 točk in osem skokov dosegel Rozier, kar 27 točk in 13 skokov pa Devonte Graham. »V rednem delu bi se pri 13 točkah zaostanka lahko predali, a se nismo. To zmago smo res potrebovali. Ostali smo mirni in zbrani, kar se nam je obrestovali,« pa je po tekmi dejal Miles Bridges, ki je v končnici pokrival Dončića. Z drugo zaporedno zmago je Charlotte na vzhodu na devetem mestu prvenstvene razpredelnice, Dallas je na zahodu šesti.

Priložnost je ob porazu Denver Nuggets v Washingtonu s 128:114 dobil tudi Vlatko Čanćar, ki je v dobrih dveh minutah in pol na parketu v statistiko dodal asistenco. Pri Denverju je z 39 koši spet izstopal Jamal Murray, za Washington je 32 točk dosegel Ish Smith.

Na tekmi med Atlanto in Indiano je Trae Young za zmago prvih s 116:111 dosegel 41 točk. Gorana Dragića tekma čaka danes. V Miami bo pripotoval Portland. Dallas bo po prostem večeru gostil Chicago, Denver pa bo serijo gostovanj nadaljeval v Atlanta.