Štiri stotinke sekunde je zmanjkalo Mini Fürst Holtmann, da bi po Novozelandki Alice Robinson in Italijanki Marti Bassino na tretjem veleslalomu sezone tretjič zmago svetovnega pokala v alpskem smučanju osvojila novinka. Norvežanka je v Courchevelu vodila po prvi progi, imela na drugi najboljše vmesne čase, v spodnjem delu pa zapravila dobri dve desetinki prednosti pred Federico Brignone. Italijanka se je veselila šeste veleslalomske zmage svetovnega pokala, potem ko je na zadnjih dveh preizkušnjah, veleslalomu v Killingtonu in superveleslalomu v Sankt Moritzu, zasedla drugo mesto. V Savojskih Alpah se je prvič na veleslalomski zmagovalni oder povzpela Švicarka Wendy Holdener.

»Razmere za tekmo so bile zelo težke. Zaradi visokih temperatur smo tekmovale v povsem spomladanskih razmerah. Čestitke organizatorjem, saj po mojem mnenju proge ne bi mogli pripraviti bolje. Omogočala je enakovredne pogoje vsem smučarkam,« meni Federica Brignone. »Razlike v alpskem smučanju so zelo majhne, zato je za vrhunske rezultate treba ves čas napadati. V Sankt Moritzu me je Sofia Goggia ugnala za stotinko, tokrat sem bila srečnejša jaz. V spodnjem delu sneg ni bil tako agresiven kot v zgornjem. Treba je bilo smučati z občutkom, sicer si hitro naredil napako,« zmagoviti recept opisuje Italijanka, ki je prepričljivo prevzela vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

In prav v spodnjem delu druge proge je naredila manjšo napako Meta Hrovat, s 14. mestom najboljša Slovenka. Brez nje bi se Kranjskogorčanka bržčas uvrstila med najboljšo deseterico. S 25. in 26. mestom sta tretjič v sezoni veleslalomske točke svetovnega pokala osvojili Tina Robnik in Ana Bucik.

V Treh dolinah ni manjkalo presenečenj. Z najboljšim časom druge proge je na deveto mesto z 20. napredovala Nemka Marlene Schmotz, ki je nosila startno številko 39. Mesto pred njo je bila Norvežanka Maria Therese Tviberg, ki je na drugi progi napredovala za osem mest. Da čestitke Federice Brignone organizatorjem niso bile zaman, je poskrbela Švicarka Aline Daniot, ki se je na drugo progo prebila s startno številko 60.

Redko rezultatsko zaušnico je dobila Mikaela Shiffrin, pred današnjo preizkušnjo zmagovalka zadnjih dveh veleslalomov v Courchevelu. Američanka je na prvi progi dosegla 19. čas, na drugi enajstega, skupno pa 17. Američanka današnjega poraza ni sprejela najbolj športno, saj je oddrvela mimo novinarjev ter se izognila kašnemu vprašanju, ki si ga zastavlja alpski smučarski svet. Čeprav Mikaela Shiffrin prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je na devetih preizkušnjah zmagala dvakrat, kar je precej pod njenim povprečjem zadnjih sezon. Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo za ženke nadaljeval v francoskih Alpah, in sicer v Val d'Iseru, kjer bosta konec tedna smuk in alpska kombinacija, moški pa se bodo danes pomerili na prvem treningu smuka v Val Gardeni.