Čeprav so zaradi slabe vremenske napovedi organizatorji tekem svetovnega pokala v Val d'Iseru že vnaprej spremenili program in slalom prestavili na soboto, veleslalom pa na nedeljo, je bilo naposled sobotno vreme preslabo tudi za izvedbo slaloma. Zaradi močnega vetra so prestavili start, ga želeli spustiti tudi nižje, a naposled pod pritiskom narave klonili in slalom prestavili na nedeljo, veleslaloma pa na progi, ki je zelo pri srcu tudi slovenskemu tekmovalcu Žanu Kranjcu, niso izpeljali. Na današnjem slalomu, ki je naposled minil v soncu, pa je bil na »domačem dvorišču« daleč najhitrejši Alexis Pinturault. Vodil je že po prvi vožnji, zmage pa se je veselil s kar sekundo in 44 stotinkami naskoka pred Švedom Andrejem Myhrerjem. Tretji je bil Italijan Stefano Gross, točke pa je z 22. mestom osvojil tudi Štefan Hadalin, medtem ko je Žan Kranjec odstopil v prvi vožnji.

Na slalomsko tekmo se je po vremenskih težavah sicer izplačalo čakati, saj je bila ena najlepših in najtežjih v zadnjih sezonah. Dve zaprti postavitvi na težki snežni podlagi sta bili pisani na kožo največjim velemojstrom, Pinturaultu pa je prav prišlo tudi poznavanje terena v Val d'Iseru, kjer je do slalomske zmage sicer prišel prvič po letu 2014, skupno pa je dosegel tretjo zmago v tej disciplini in jubilejno 25. v karieri nasploh. »V slalomu sem imel v zadnjih letih veliko težav in sem skoraj obupal. Zdaj pa sem res ponosen. Precej težko je bilo smučati, a sem si rekel, da moram pritiskati,« je po zmagi povedal Alexis Pinturault.

Slovenski izkupiček je bil manjši od pričakovanj. Prva vožnja je sicer obetala več, saj je imel Štefan Hadalin s 16. mestom lepo izhodišče za napad, a je v drugo smučal slabše in izgubil šest mest za končno 22. mesto z zaostankom dobrih treh sekund. »Tudi tokrat se v finalu ni izšlo. Na drugi progi sem poizkušal z napadom, a se ni dobro končalo. Napak je bilo preveč, smučanje je bilo na precej nižji ravni kot v prvi vožnji,« je svoj nastop ocenil Hadalin, razočaran pa je bil tudi slovenski trener Klemen Bergant: »Seveda nisem zadovoljen. Štefan Hadalin v tem trenutku boljših slalomskih voženj žal ni sposoben. Do januarja bomo težave skušali odpraviti. Žan Kranjec dobro smuča tudi v slalomu. Škoda za odstop v prvi vožnji, saj bi mu druga izredno težka in uničena proga zagotovo ustrezala.«

Alpski smučarji se zdaj selijo v Val Gardeno, kjer jih konec tedna čakajo tekme v hitrih disciplinah.