V kvalifikacijah na 1,4 km dolgi progi v klasičnem koraku so bili uspešni trije Slovenci. Anamarija Lampič je zasedla sedmo mesto, Katja Višnar je v izločilne boje napredovala z 18. časom, Janez Lampič pa kot 28.

Lampičeva je za najhitrejšo v kvalifikacijah Italijanko Lucio Scardoni zaostala 3,66 sekunde, Višnarjeva, ki se je še nedavno bojevala z boleznijo, pa se je na progi zadržala 6,42 sekunde dlje od najhitrejše. Obe Slovenki sta se zanesljivo prebili v izločilne boje ter bili uspešni v svojih četrtfinalnih skupinah. Lampičeva (+0,7) je v skupini 4 zaostala le za Švedinjo Jonno Sundling, Višnarjeva pa je bila celo najhitrejša v svoji skupini 5.

V naslednjem krogu sta Slovenki nastopili v polfinalni skupini 2, v kateri pa nista bili kos trem Skandinavkam. V finale so se prebile Sundlingova in njena rojakinja Stina Nilsson, v zadnji krog je napredovala tudi Norvežanka Tiril Udnes Weng. Zelo blizu napredovanju je bila na četrtem mestu v polfinalni skupini Višnarjeva (+1,83). Slabše se je v polfinalu odrezala Lampičeva (5,34), ki je bila med šestimi polfinalistkami peta. Zmagala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla, druga mesto je pripadlo Švedinji Sundlingovi (+2,33), tretja je bila Američanka Sadie Maubet Bjornsen (+2,77). Višnarjeva je osvojila končno osmo mesto, Lampičeva je bila za mesto slabša.

Falla je vpisala še dvajseto zmago v sprintih v svetovnem pokalu ter se na večni lestvici izenačila s Slovenko Petro Majdič. Na vrhu po sprinterskih zmagah, zbrala jih je 40, je Norvežanka Marit Bjoergen.

Slovenija je imela svojega predstavnika tudi v izločilnih bojih v moški konkurenci. Janez Lampič je v kvalifikacijah na enaki razdalji za Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom zaostal za 8,78 sekunde. V četrtfinalu pa si je v prvi skupini za Klaebom nabral zaostanek 13,2 sekunde.

Ni se izšlo Mihi Šimencu (+12,77), ki je na 53. mestu zaostal slabe štiri sekunde za najboljšo trideseterico.

Zmagal je Klaebo pred rojakom Paalom Golbergom (+4,17), tretje mesto je pripadlo Francozu Richardu Jouveju (+4,62). Klaebo je prišel do svoje še 28. zmage v svetovnem pokalu.

Pod slovenske nastope je črto potegnil glavni trener Slovencev Nejc Brodar: »To je uspešen začetek, dve dekleti med deset, Janez v finalu. Nekako pričakovano, malenkost mi je škoda Mihe. Vse kaže sicer na to, da bo zbolel, kljub temu pa smo danes šli na start. Z izkupičkom moramo biti zadovoljni, led je prebit, začetna nervoza je za nami. Od tu naprej gremo lahko samo navzgor.«