»Pep je zadovoljen in zelo vesel v Manchestru. Njegova pogodba bo potekla junija 2021. In Guardiola vedno izpolni svoje obveznosti. Ne. Z nikomer v Nemčiji, niti s šefi klubov niti posredniki, se nisem pogovarjal o Guardioli,« je bil za najnovejšo izdajo nemškega tabloida več kot jasen agent.

»Sicer pa ima Pep zelo lepe spomine na München, kjer ima še vedno veliko prijateljev, vendar pa ga trenutno ne zanima vrnitev v Nemčijo v vlogi trenerja. Kaj takega bi bilo v tem trenutku pravzaprav nepredstavljivo, kot je bilo nepredstavljivo, da bi bil poleti na poti v Juventus. Zato bi rad v zvezi s tem kategorično zanikal vse govorice, ki se pojavljajo,« je še dejal Josep Maria Orobitg.

Na Bavarskem iščejo novega, uveljavljenega stratega, ki bi vodil münchensko zasedbo po tem, ko so se razšli s hrvaškim strokovnjakom Nikom Kovačem. V vlogi gasilca bo najmanj do konca koledarskega leta Kovačev pomočnik Hansi Flick. Bayern je, če držijo zapisi nemških spletnih medijev in tiska, dobil že tri košarice. Pred Guardiolo sta 29-kratne nemške prvake zavrnila tudi trener Ajaxa Erik ten Hag in strateg Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel.

Guardiola je bil sicer tri sezone trener Bayerna, kamor je prišel iz Barcelone, kjer je bil trener od leta 2008 do 2012.