Trener Manchester Cityja Pep Guardiola se je zaradi prekinitve nogometne sezone vrnil v Barcelono, kjer v zadnjih dneh s svojimi odvetniki tuhta, kako lahko s svojim premoženjem pomaga svojim rojakom v boju proti koronavirusu. Kot poročajo tuji mediji, se je odločil za donacijo enega milijona evrov, ki ga je nakazal na račun medicinske fakultete v Barceloni in fundaciji Angel Soler Daniel.

Za podobno gesto se je odločil tudi zvezdnik španskega nogometnega prvaka Barcelone Lionel Messi, ki je prav tako daroval milijon evrov bolnišnicam v Barceloni. »Leo Messi nam je daroval sredstva za borbo proti covid-19. Velika hvala za tvojo predanost in podporo,« so sporočili iz ene od bolnišnic in dodali, da bodo znesek uporabili za raziskave, pomoč pacientom in za skrb družin okuženih.

Argentinec in Katalonec sicer še zdaleč nista edina zvezdnika iz nogometnega sveta, ki v teh dneh pomagata bolnišnicam. Milijon evrov sta intenzivnemu oddelku bolnišnic v Portu in Lizboni podarila tudi Cristiano Ronaldo in agent Mino Raiola, že pretekli teden pa je identični znesek v boju proti koronavirusu v Nemčiji podaril tudi napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski.