Vse je kazalo, da bo Daniil Medvedjev na sklepnemu teniškemu mastersu sezone v Londonu po dveh porazih v finalu največjih turnirjev vendarle prvič v karieri premagal Rafaela Nadala. V odločilnem nizu je imel Rus pri vodstvu s 4:0 žogico za tretji odvzem servisa, pri vodstvu s 5:1 pa še zaključno žogico. Španec se je pobral ter po skoraj treh urah dvoboj obrnil sebi v prid. »Takšno zmago dosežeš na tisoč dvobojev in jaz sem jo danes. Hvala publiki, ki me je dvignila in mi stala ob strani. Daniil si je bolj zaslužil zmago, jaz pa sem bil srečnejši,« je priznal Rafael Nadal, ki je z zmago ohranil možnosti za uvrstitev v polfinale. Daniil Medvedjev poraza ni sprejel športno, saj je v težkih trenutkih polemiziral s publiko, ki je bila vsako točko bolj na strani borbenega Španca.

Dominic Thiem je z uvodnima dvema zmagama na sklepnem turnirju najboljše osmerice navdušil teniške strokovnjake. Dunajčan dokazuje, da se razvija v vsestranskega igralca. Do letošnje sezone je namreč slovel kot specialist za peščeno podlago. V Londonu je bil boljši tako od Rogerja Federerja, s katerim je dobil vse tri letošnje dvoboje, kot Novaka Đokovića. Srba je še drugič letos ugnal v izenačenem dvoboju, ki je v Areni O2 trajal skoraj tri ure. Avstrijec je Đokoviću po letošnjem polfinalu na Rolandu Garrosu dokazal, da se odlično znajde v najtežjih in najbolj stresnih trenutkih. Medsebojna statistika je z rezultatom 6:4 še vedno na strani Đokovića, toda Thiem je dobil zadnje štiri od petih dvobojev.

Thiem je Đokovića in Federerja potisnil korak nazaj. Jutri bosta namreč Švicar in Srb v tretjem krogu skupinskega dela odigrala nekakšen »četrtfinale« velikega tekmovanja, v katerem se bo zmagovalec uvrstil v polfinale. Tekma bo prva replika letošnjega wimbledonskega finala, ko je Federer za zmago zapravil zaključni žogici. Breme favorita bo nosil Đoković. Srb mora zmagati, če želi ohraniti teoretične možnosti, da bo koledarsko leto zaključil kot številka 1 svetovnega tenisa.

Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Blaž Rola sta bila na turnirju serije challenger v ZDA polovično uspešna. Kavčič je v Champaignu v prvem krogu s 6:2 6:0 premagal Argentinca Francisca Cerundolo, Rola pa si je s 7:6 (6), 3:6, 4:6 privoščil spodrsljaj proti Američanu Alexandru Brownu (1582. na svetovni lestvici). Na challengerju v Tajvanu je bila Dalila Jakupović v uvodnem krogu z 2:6, 6:2, 6:2 boljša od domačinke Ya Hsin Lee.