Petindvajsetletnik si je s tem kot prvi Avstrijec zagotovil polfinale na finalu ATP, kar mu je uspelo kot prvem na letošnjem zaključnem turnirju. Đoković je uvodni niz dobil šele po podaljšani igri, v drugem pa je dobil tri igre in Avstrijec je izenačil ter nato v odločilnem tretjem povedel z 2:0 in 3:1. V šesti igri je Srb na servis tekmeca izgubil le eno točko in po dveh urah in 15 minutah izenačil, v sedmi pa brez oddane točke povedel. Podobno je bilo v deveti igri, ki jo je Srb zaključil z asom.

Potem pa je izgubil dve igri v nizu in Avstrijec je serviral za zmago, a je dobil le točko in Đoković je izenačil za drugo podaljšano igro v partiji. V njej je Srb povedel s 3:0 in imel nato dva servisa, izkoristil pa je enega (4:1). Thiem je zatem dobil štiri igre v nizu za vodstvo (5:4), za povrh pa je imel še dva servisa. Tudi on je izkoristil le enega, pa potem do zmage prišel po začetnem udarcu tekmeca.

Roger Federer je v prvi tekmi dneva te skupine premagal Italijana Mattea Berrettinija s 7:6 (2) in 6:3 ter po uvodnem porazu ostal v igri za polfinale. Švicarja v četrtek čaka obračun z drugim igralcem sveta Đokovićem. Berrettini bo igral s Thiemom, ki je v 1. krogu premagal Federerja, šestkratnega zmagovalca finala ATP.

Berrettini, debitant na zaključnih turnirjih, je v prvem nizu precej namučil Federerja, ki je slavil šele po podaljšani igri. V drugem nizu pa je Italijan dobil le tri igre in Fededer je v finalih ATP dosegel 58. zmago ob 16 porazih.