Najmlajši udeleženec sklepnega teniškega turnirja najboljše osmerice Stefanos Cicipas je hit v Londonu. Debitant na petem turnirju za grand slam, kot imenujejo sklepni masters, navdušuje na vseh področjih. Najbolj pri izvajanju začetnih udarcev, saj se je v uvodnih dveh krogih proti Daniilu Medvedjevu in Aleksandru Zverevu soočil zgolj z eno priložnostjo tekmecev za odvzem servisa in jo tudi ubranil. Na drugi strani 21-letni Grk navdušuje z vračanjem začetnih udarcev in pritiski na nasprotnika, kjer spominja na za mnoge najboljšega vseh časov v tej prvini Novaka Đokovića.

Vzpon Cicipasa v zadnjih dveh sezonah je izjemen. Lani je zmagal na sklepnem turnirju najboljših mladih igralcev na svetu v Milanu, leto kasneje se je z izjemnimi nastopi uvrstil v London. A v Areni O2 si nekdanji udeleženec turnirja v Portorožu ne nabira zgolj izkušenj, temveč premaguje uveljavljene tekmece. Na današnjem popoldanskem dvoboju bo imel sijajno priložnost, da k izjemni statistiki doda nov skalp. Drugič bo namreč poskušal na kolena spraviti Rafaela Nadala. »Igranje proti najboljšim igralcem na svetu mi vedno da dodatno motivacijo. Prepričan sem, da jo bom našel tudi v današnjem dvoboju. Premagati številko ena svetovnega tenisa bi bilo nekaj posebnega,« pravi Stefanos Cicipas.

Dominicu Thiemu je po zmagah nad Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem danes zmanjkalo goriva, saj si je uvrstitev v polfinale kot zmagovalec skupine Björna Borga zagotovil že pred tremi dnevi. V dvoboj proti odpisanemu Matteu Berrettiniju je Avstrijec vstopil brez prave energije. Italijan je igral odlično ter zaključil sezono z odmevno zmago, sploh prvo italijansko na sklepnih turnirjih najboljše osmerice. Če dodamo še nedavno zmago Jannika Sinnerja na turnirju najbolj obetavnih mladih igralcev v Milanu, ugotovimo, da je italijanski moški tenis v vzponu. Pravi čas, saj bo Torino leta 2021 prevzel londonski turnir in ob koncu sezone gostil najboljše teniške igralce sveta.

Na turnirju serije challenger na Tajvanu sta bili slovenski igralki v drugem krogu polovično uspešni. Dalila Jakupović je bila s 3:6, 6:3, 6:3 boljša od Francozinje Amandine Hesse. Kaja Juvan pa je pri vodstvu s 4:3 v tretjem nizu zaradi poškodbe predala dvoboj Britanki Naikthi Bains.