Triindvajsetletna Bartyjeva je za današnjo zmago prejela ček v višini 4,7 milijona dolarjev, kar je doslej najvišji denarni znesek na ženskih ali moških teniških turnirjih, in postala druga Avstralka, ki je zmagala na zaključnem turnirju. Pred njo se je tovrstnega uspeha veselila Evonne Goolagong Cawley davnega leta 1976.

Letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu je v polfinalu po hudem boju ukanila Čehinjo Karolino Pliškovo, v skupinskem delu pa je bila boljša od Švicarke Belinde Benčič in Čehinje Petre Kvitove, izgubila pa je proti Nizozemki Kiki Bertens.

»Za mano je neverjetno leto, današnja zmaga je le krona zares sanjske sezone. Pot do finala je bila izjemno zahtevna, a celoten trud, ki sem ga v minulem obdobju vložila v svoje delo, se mi je obrestoval. Hvala tudi moji trenerski ekipi, ki je vseskozi verjela vame,« je na današnji slovesni podelitvi po turnirskem zmagoslavju v Šenzenu med drugim dejala Bartyjeva. Avstralka je sicer po današnji zmagi nad lansko zmagovalko zaključnega turnirja iz Singapurja dosegla 56. zmago v tej sezoni.

»Čestitke Ashleigh Barty ne le za današnjo zmago, temveč za celotno sezono. Prepričana sem, da je v tem letu izpolnila številne svoje sanje. Zahvalila bi se tudi svojemu trenerskemu štabu, ki me je odlično pripravil za zaključni turnir sezone,« je dodala osmoljenka današnjega finalnega dvoboja iz Ukrajine. Svitolina je bila v skupinskem delu premagala Američanko Sofijo Kenin, Romunko Simono Halep in Pliškovo, v polfinalu pa ji je Benčičeva predala dvoboj v tretjem nizu zaradi krčev v nogi.