Rafael Nadal se je ta teden osmič v karieri zavihtel na prvo mesto računalniške lestvice. Prehitel je Đokovića, ki je v nedeljo sicer osvojil turnir serije masters v Parizu, a je hkrati izgubil točke, ki jih je lani dobil za zmago v Londonu, kjer pa Nadala tedaj ni bilo.

Nadal je v soboto zaradi poškodbe trebušne mišice izpustil polfinale v Parizu. Če bo manjkal tudi na zaključnem turnirju v Londonu, bo imel Đoković relativno lahko pot do prvega mesta. Potreboval bo dve zmagi v skupini ter uvrstitev v finale. Če bosta oba prisotna v Londonu, se bo moral Nadal za prvo mesto uvrstiti vsaj v polfinale.

Nadal je prvič do prvega mesta prišel 18. avgusta 2008. Od tedaj je na vrhu preživel 197 tednov, kar je šesti najdaljši dosežek. Več tednov so bili na prvem mestu Roger Federer (310), Pete Sampras (286), Novak Đoković (275), Ivan Lendl (270) in Jimmy Connors (268).

Najvišjeuvrščeni Slovenec Aljaž Bedene, ki je že zaključil sezono, je ta teden napredoval na 59. mesto. Blaž Rola je 139. Blaž Kavčič je zdrsnil na 392. mesto.