Margaret Court je znana po precej konservativnih pogledih na istospolno usmeritev in pri tem uporablja nadvse sočne izjave. Zato je v določenih krogih v Avstraliji zelo nepriljubljena in tudi organizatorji odprtega prvenstva Avstralije, kjer sicer eden od stadionov nosi njeno ime, se jo raje izogibajo v velikem loku.

Odkar je 2017 izjavila, da se ne bo več vkrcala na letala družbe Qantas, saj ta podpira istospolne poroke, in da »tenisu vladajo lezbijke« oziroma da so otroci iz istospolnih zvez rezultat nacističnega načrta o pranju možganov, ni več dobila vabila na prvi grand slam sezone.

Glede na to, da se bliža obletnica njenega težko ponovljivega dosežka in da očitno Margaret Court še ni dobila nobenega vabila na turnir, se je obrnila na medije. Povedala jim je, da pričakuje od organizatorjev enak odnos, kot so ga izkazali Rodu Laverju, prav tako avstralskemu igralcu tenisa, ki je lani obeležil petdeseto obletnico svojega drugega koledarskega grand slama (1962, 1969).

»Če so organizatorji lani poskrbeli, da je Rod prišel iz ZDA, kjer biva, v Melbourne, pričakujem, da bodo tudi mene povabili na tribune. Sama od sebe zagotovo ne bom prišla,« je bila jasna Avstralka.

Margaret Court je še vedno rekorderka po številu osvojenih grand slamov. Ima jih štiriindvajset, enega več od Serene Williams in dva več od Steffi Graf. Hkrati je ena od treh igralk s koledarskim grand slamom poleg Maureen Connolly (1953) in Steffi Graf (1988).