Dvoletni Sujith Wilson je v zapuščen ozek vodnjak padel v petek zvečer, ko se je v bližini svoje hiše v indijski zvezni državi Tamil Nadu igral s prijateljem, poroča BBC. V vodnjaku, ki je globok približno 180 metrov, je najprej obtičal na približno desetih metrih, nakar je zaradi spolzkega blata zdrsnil še globlje, kot poroča India Today, na 30 metrov globine.

Preko kamere, spuščene v globino, so ga slišali dihati

V reševalno akcijo je, po poročanju medijev, vključenih šest ekip, ki so - kot je razvidno s fotografij na družabnih medijih - obkrožene z večjo skupino lokalnih prebivalcev in bližnjih. Reševalci dečku v vodnjak spuščajo kisik, zaradi več plasti blata pa ne morejo oceniti, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Mediji sicer poročajo, da so v nekem trenutku preko kamere, spuščene v globino, dečka slišali dihati.

BBC poroča, da trenutno vrtajo luknjo vzporedno s tisto, v katero je padel deček, da bi ga skoznjo lahko rešili. V nedeljo so pripeljali nova orodja za vrtanje, saj zaradi trdih tal prvotna niso uspela izkopati vzporedne vrtine. Po poročanju lokalnih novinarjev je napredek še vedno počasen. Pred tem so dečka poskušali rešiti tudi z vrvjo, vendar prav tako neuspešno.

V Indiji te dni praznujejo praznik Divali, ki pa je bil letos močno zaznamovan z reševanjem dvoletnega dečka. V verskih prostorih so zanj prirejene molitve, nekateri pa zahtevajo tudi kazni za tiste, ki puščajo zapuščene vodnjake odprte.