Iz indijske zvezne države Tamil Nadu poročajo o smrti dvoletnega Sujitha Wilsona, ki je v petek padel v zapuščen vodnjak. V več kot 80-urni reševalni akciji so skušali izkopati vzporedni rov, preko katerega bi lahko rešili dečka. Ta se je sprva zataknil v globini desetih metrov, a je nato zaradi spolzkega blata zdrsel še precej globlje. Reševanje so močno oteževale slabe vremenske razmere in velike količine blata.

Kot piše BBC, so se reševalci včeraj s posebno opremo uspeli prebiti do dečka in ga potegniti na površje, kjer so zdravniki potrdili njegovo smrt. Truplo je bilo po navajanju lokalnih medijev v zelo slabem stanju.

Reševalna akcija je zaznamovala praznovanje hindujskega praznika luči. Ob praznovanju Divalija so se v templjih zbirali verniki, ki so molili za srečno rešitev Sujitha. Zaskrbljenost je na twitterju izrazil tudi indijski premier Narendra Modi, po koncu reševalne akcije pa se na družbenih omrežjih vrstijo na oblasti naslovljene zahteve po kaznih za tiste, ki zapuščene vodnjake puščajo odprte.

Sujith namreč ni prvi otrok, ki je življenje izgubil na ta način. Pred štirimi meseci je v podobnem zapuščenem vodnjaku v indijski zvezni državi Pundžab umrl še en deček, ves svet pa še pomni dolgotrajno reševalno akcijo, s katero so skušali rešiti dveletnega Julena iz Andaluzije.