88 metrov visok industrijski dimnik v Carlislu na severu Anglije je eden najvišjih na svetu. Kaj je na njem v nedeljo pozno zvečer počel Britanec, star nekaj čez 50 let, še ni jasno. V bližini živeči stanovalci so njegove krike na pomoč sprva zamenjali za pijanske veseljakov, da gre za resno stvar, so ugotovili, ko je okoli dveh ponoči na kraj prispela policija in sosesko z lučmi obarvala v modro. Nemudoma so začeli iskati načine za rešitev moškega, ki je bingljal z vrha dimnika. S škornjem leve noge se je namreč zataknil med lestev in zid.

Moški je včeraj zjutraj še normalno komuniciral s policisti, ki so bili pred eno najtežjih reševalnih akcij njihove kariere. Morali so pohiteti, saj je moški dotlej najhladnejšo jesensko noč – temperature so se spustile pod ničlo – preživel viseč z glavo navzdol in gol od pasu navzgor. Panika je nastala, ko je moški obmolknil. Niso vedeli, ali je nezavesten ali mrtev, vedeli pa so, da se morajo podvizati. Prvi poizkus reševanja s helikopterjem se je izjalovil, na pomoč so poklicali gasilce in gorske reševalce, nato so po celi Veliki Britaniji iskali žerjav z lestvijo oziroma »roko«, ki bi segla na vrh dimnika.

S pomočjo žerjava so na drugi strani dimnika postavili dodatno lestev, saj se tiste, s katere je visel nesrečnik, niso upali dotikati, da ne bi padel v gotovo smrt. Gasilca sta se povzpela na vrh in moškega po 14 urah visenja nad tlemi rešila. A je bilo zanj, žal, prepozno.