V Areno Stožice je prišel beograjski Partizan, ki ima po štirih krogih evropskega pokala obraten izkupiček zmag in porazov, kot zmaji: štiri zmage brez poraza kot edini v ligi. Izbranci Slavena Rimca pa so v regionalni ligi Aba dvoboj z Beograjčani začeli s tremi zmagami po treh tekmah, Partizan pa je imel dve. In pri teh je ostal, Olimpija pa je prav tako ostala neporažena.

Večji del tekme je bila v prednosti Olimpija, nekajkrat pa so povedli tudi gostje, saj je bila razlika, vse do same končnice, ves čas majhna. Tri točke prednosti za gostitelje je bilo po prvi četrtini, štiri po drugi in zgolj ena pred zadnjim delom igre.

Na začetku druge minute četrte četrtine je Marko Simonović po košu izza črte prednost povišal na štiri točke, z novo trojko pa v 35. minuti na šest (71:65). Sledila sta dva uspešna zaporedna napada, ki sta ga zaključila Codi Miller-McIntyre in Maik Zirbes z zabijanjem za deset točk prednosti Olimpije (75:65).

Po ukradeni žogi Eda Murića je Miller-McIntyre povišal razliko na 77:65. Zirbes je nato zaključil dva napada domačih, ki so sredi predzadnje minute povedli za 15 točk (83:68) in dvoboj je bil odločen.

S 15 točkami sta bila prva strelca domačih Miller-McIntyre in Simonović, eno manj je zadel Stipanović, prek 10 točk sta vknjižila še Zirbes (13) in Jaka Blažič (11). Na drugi strani je dvomestno število točk zmogla le trojica na čelu z Nemanjo Gordićem (13).

Zmage v ligi Aba so se veselili tudi košarkarji Primorske, ki so s 101:83 (26:26, 46:47, 74:64) ugnali Mornar, medtem ko je bila od novomeške Krke z 80:60 (18:15, 41:25, 61:41) boljša Budučnost.